Ezek lettek az év legjobb gluténmentes kenyerei

Az elmúlt években egyre csak bővül a gluténmentes élelmiszerek piaca, ráadásul nemcsak a kínálatban, de az egyre magasabb minőségen is látszik, mekkora igény van a termékekre.

Hazánkban is sok ember él együtt a gluténérzékenységgel, az elmúlt években pedig egyre nőtt azon élelmiszerek és termékek száma, amelyek gluténmentességükkel igyekszenek kielégítő ízélményt kínálni az intoleranciával küzdőknek. Ma már egyre több hazai cég kínál kiváló minőségű gluténmentes kenyereket és péksüteményeket, ezeknek az üzemeknek azonban nagyon szigorú feltételeknek kell megfelelniük ahhoz, árulhassák kínálatukat. A Sokszínű vidék cikke szerint a termékfejlesztés ezen a területen komoly kihívás még a tapasztalt szakemberek számára is, hiszen a glutén hiánya megnehezíti a gyártást, és némiképp rontja az ízérzéket is.

A gluténmentes díjazottak (fotó: facebook.com)

A Magyarok Kenyere programhoz kapcsolódóan a gluténmentes kenyerek és péksütemények versenyét is megszervezte a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesülete és az AMUREX GM Hungary Kft.

A verseny kitűnő lehetőséget biztosít a gyártók számára, ugyanakkor a fogyasztók is útmutatást kaphatnak a minőségi termékekről és arról, hol kínálják őket.

Ahogy az Agrokép írja, a verseny a szakmai együttműködés egyik első sikeres lépése volt, a résztvevők ugyanis ez idáig több mint 1 tonna gluténmentes lisztet ajánlottak fel a Magyarok Kenyere program számára, melyet liszt, kenyér és pékáru formájában fognak a szervezők eljuttatni év végéig a szükséget szenvedő, lisztérzékenységben érintettek számára.

A 2022 Gluténmentes Kenyere verseny díjazottjai:

1. helyezett:
Hunorganic Kft. – Cöli cirok cipó
2. helyezett: NYDFI Kft. (Tibidabo Gluténmentes Pékség) – Chiamagos cipó
3. helyezett: Greenpass Kft. (Free Gluténmentes Pékség) – Magszórásos cipó


A 2022 Gluténmentes Péksüteménye verseny díjazottjai:

1. helyezett:
Aranycipó Kft. – Mákos kalács szeletek
2. helyezett: Magyar Gluténmentes Pékség Kft. – Kifli
3. helyezett: P.Geri Kft. (DietABC) – Kakaós kalácska


Innovációs Különdíjat is átadtak, melyet a Hunorganic Kft. – Universal plus cipó prebiotikumos cikória inulinnal cipója kapott.

Forrásaink voltak.

Címlap: Facebook.com/ Magyarok Kenyere


Ezek a hírek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek