Ezek lettek az év legjobb gluténmentes kenyerei

Az elmúlt években egyre csak bővül a gluténmentes élelmiszerek piaca, ráadásul nemcsak a kínálatban, de az egyre magasabb minőségen is látszik, mekkora igény van a termékekre.

Hazánkban is sok ember él együtt a gluténérzékenységgel, az elmúlt években pedig egyre nőtt azon élelmiszerek és termékek száma, amelyek gluténmentességükkel igyekszenek kielégítő ízélményt kínálni az intoleranciával küzdőknek. Ma már egyre több hazai cég kínál kiváló minőségű gluténmentes kenyereket és péksüteményeket, ezeknek az üzemeknek azonban nagyon szigorú feltételeknek kell megfelelniük ahhoz, árulhassák kínálatukat. A Sokszínű vidék cikke szerint a termékfejlesztés ezen a területen komoly kihívás még a tapasztalt szakemberek számára is, hiszen a glutén hiánya megnehezíti a gyártást, és némiképp rontja az ízérzéket is.

A gluténmentes díjazottak (fotó: facebook.com)

A Magyarok Kenyere programhoz kapcsolódóan a gluténmentes kenyerek és péksütemények versenyét is megszervezte a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesülete és az AMUREX GM Hungary Kft.

A verseny kitűnő lehetőséget biztosít a gyártók számára, ugyanakkor a fogyasztók is útmutatást kaphatnak a minőségi termékekről és arról, hol kínálják őket.

Ahogy az Agrokép írja, a verseny a szakmai együttműködés egyik első sikeres lépése volt, a résztvevők ugyanis ez idáig több mint 1 tonna gluténmentes lisztet ajánlottak fel a Magyarok Kenyere program számára, melyet liszt, kenyér és pékáru formájában fognak a szervezők eljuttatni év végéig a szükséget szenvedő, lisztérzékenységben érintettek számára.

A 2022 Gluténmentes Kenyere verseny díjazottjai:

1. helyezett:
Hunorganic Kft. – Cöli cirok cipó
2. helyezett: NYDFI Kft. (Tibidabo Gluténmentes Pékség) – Chiamagos cipó
3. helyezett: Greenpass Kft. (Free Gluténmentes Pékség) – Magszórásos cipó


A 2022 Gluténmentes Péksüteménye verseny díjazottjai:

1. helyezett:
Aranycipó Kft. – Mákos kalács szeletek
2. helyezett: Magyar Gluténmentes Pékség Kft. – Kifli
3. helyezett: P.Geri Kft. (DietABC) – Kakaós kalácska


Innovációs Különdíjat is átadtak, melyet a Hunorganic Kft. – Universal plus cipó prebiotikumos cikória inulinnal cipója kapott.

Forrásaink voltak.

Címlap: Facebook.com/ Magyarok Kenyere


Ezek a hírek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...