Második alkalommal rendezték meg a gluténmentes kenyerek és péksütemények versenyét, melynek szerdán volt az eredményhirdetése. Az Agrárminisztérium (AM) élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős helyettes államtitkára, Felkai Beáta Olga szerint a gluténmentes termékek gyors fejlődése is bizonyítja a minőségi szempontok jelentőségét. A magyar gyártók termékei mára nemcsak az egészségi szempontoknak felelnek meg, kínálatuk minden más szempontból is versenyképes.
Az idei gluténmentes kenyér és péksütemény verseny friss kenyér kategóriájában a Greenpass Kft. – Free Gluténmentes Pékség, töltetlen péksütemény kategóriájában a Lavina Kft., töltött péksütemény kategóriában pedig a Becker és M Kft. terméke nyert.
A Magosz innovációs különdíját a Grennpass Kft. Free Gluténmentes Pékség kovászos kenyere kapta.
A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (MAGOSZ) főtitkára, Cseh Tibor András elmondta, hogy a gyors fejlődésnek köszönhetően a magyar gluténmentes termékek ma már nem csupán fölveszik a versenyt a külföldi termékekkel, de többnyire jobbak is azoknál.
Még több friss hír: