Szabad gluténérzékenyként fagyiznom?

A gluténérzékenység mára egyre kisebb korlátot jelent, hiszen már gluténmentes jégkrémet is választhatunk, ha hódolni szeretnénk a nyár kedvenc hűsítőjének. (x)

Igen változatos időjárással lep meg minket az idei nyár, fellélegzünk, ha nem szuperviharokról számol be a híradó, vagy ha végre nem másodfokú figyelmeztetés van érvényben megyénkben. Szerencsére, igazi nyári délutánokra is lehet számítani augusztusban, amit mi mással varázsolhatnánk még kellemesebbé, mint egy finom jégkrémdesszerttel.

Idén azoknak sem kell lemondaniuk a hűsítő finomságról, akik gluténérzékenyek, hiszen bizonyos Algida és Carte d’Or jégkrémek már gluténmentesek. Ha frissítőbb ízekre vágyunk, gluténérzékenyként bátran fogyaszthatjuk a

  • Twister
  • X-pop
  • Calippo: Eper, Lime és az új Kóla ízű jégkrémeket is.

A Magnum 25 éves idén, és ennek örömére a gluténérzékenyek is élvezhetik a csokoládé tökéletes formáját, 5 féle Magnum formájában:

  • Classic
  • Mandula
  • Fehércsokoládé
  • Dupla csokoládé
  • Eper-fehércsokoládé, ami az idei nyár újdonsága.

Akit otthonában, a négy fal között ér a nagy hőség, az feltétlenül kóstolja meg a Carte d’Or poharas kiszerelésű gyümölcsös, Sorbet jégkrémeit, amelyek idén nyártól már gluténmentes formában kaphatók.

Választhatunk

  • feketeribizli,
  • ananász,
  • eper,
  • és citrom ízek közül.

A gluténmentes, poharas (450 ml) Carte d’Or Sorbet jégkrémekről az alábbi oldalon található további információ: részletek.

Fontos: Minden esetben figyeljünk a csomagoláson, az összetevő lista végén feltűntetett „gluténmentes” jelzésre, hiszen az egyes termékcsaládokon belül vannak nem gluténmentes variánsok is, valamint az egyes boltokban, a készlet erejéig megtalálható még a nem gluténmentes változat is!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...