Elkészítettük Gigi Hadid kedvenc tésztáját, szilvából csináltunk sajtot

A múlt héten rengeteg izgalmas cikket írtunk: egyik szerkesztőnk kipróbálta, milyen Erzsébet királynő heti menüje, elkészítettük az igazi Cézár-salátát, és többek közt lelepleztük a tökéletes Michelin-csillagos krumplipüré receptjét.

  1. Nem bírtam várni a birsalmáig, szilvából csináltam sajtot
    1.

    Nem bírtam várni a birsalmáig, szilvából csináltam sajtot

    A birsalmasajt az ősz jellegzetes édessége, és én személy szerint teljesen odavagyok érte. Az egyetlen baj vele, hogy mindig túl sokat kell várni arra, hogy végre beérjen a birsalma. Nos, én nem bírtam tovább a várakozást, és egy másik gyümölcshöz fordultam.

  2. A legszaftosabb brownie csupán két hozzávalóból
    2.

    A legszaftosabb brownie csupán két hozzávalóból

    A brownie ma már népszenvedély, nemcsak Észak-Amerikában, hanem itt, a mi kis országunkban is. Tudj meg mindent erről a süteményről, és arról, hogyan készül ez a nutellás, csupán két hozzávalós őrület.

  3. 4 trükk, amitől sokkal finomabbak lesznek a gombás ételeid
    3.

    4 trükk, amitől sokkal finomabbak lesznek a gombás ételeid

    A gomba egy rejtélyes élőlény, se nem állat, se nem növény, és ezt a kiismerhetetlen mivoltát a konyhában is megőrzi. Szerencsére néhány okos módszerrel áttörhetünk ezen a falon, hogy a gombás ételeink mindig finomak legyenek.

  4. Végre elkészítettük a (valóban) eredeti cézársalátát
    4.

    Végre elkészítettük a (valóban) eredeti cézársalátát

    A Cézár-saláta az éttermek kínálatának elmaradhatatlan fogása, amiben valójában semmi keresnivalója főtt tojásnak, kígyóuborkának, paradicsomnak, kukoricának vagy sült szalonnának, és még sorolhatnánk. Sőt, Julius Caesarnak sincsen hozzá köze, Julia Childnak viszont annál inkább...

  5. „5 napig pontosan azt ettem, mint Erzsébet királynő, de egy valami nagyon hiányzott” – Lilla kipróbálta a brit uralkodó menüjét
    5.

    „5 napig pontosan azt ettem, mint Erzsébet királynő, de egy valami nagyon hiányzott” – Lilla kipróbálta a brit uralkodó menüjét

    Életmód rovatunk szerkesztője kipróbálta, milyen II. Erzsébet királynő étrendje, tapasztalatait pedig alaposan lejegyezte nektek.

  6. Vodka a paradicsomos tésztában? – Íme a csavaros recept, ami az új kedvenced lesz
    6.

    Vodka a paradicsomos tésztában? – Íme a csavaros recept, ami az új kedvenced lesz

    Ugyan hány fogás van a világon, amely egy kis vörös- vagy éppen fehérbortól lesz igazán ízletes? Nos, nemcsak a bor (és a sör) az egyetlen alkohol, ami jól mutat a receptekben, bizony a vodka is csodákra képes, ezt a következő paradicsomos penne is bizonyítja.

  7. „Így készül a saját házi müzlim, melyből granola, palacsinta és zabkása is lehet” – szerkesztőnk ódája a reggelizéshez
    7.

    „Így készül a saját házi müzlim, melyből granola, palacsinta és zabkása is lehet” – szerkesztőnk ódája a reggelizéshez

    A csapból is az folyik, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése. Őszintén nem tudom, hogy ez igaz-e vagy sem, mindenesetre én élek-halok egy jó reggeliért, aminek a kulcsa egy sokszínű, egészséges és finom müzli, amit házilag készítek. Kíváncsiak vagytok, miért?

  8. Így készül a felturbózott sajtos pirítós 2021-ben
    8.

    Így készül a felturbózott sajtos pirítós 2021-ben

    Ha azt gondolnád, hogy a TikToknak nincs egy eggyel jobb megoldása az olyan egyszerű ételekre, mint a sajtos pirítós, akkor tévedtél! Íme, így készül a sajtos pirítós 2021-ben!

  9. Íme a tökéletesen selymes, Michelin-csillagos krumplipüré 5 titka
    9.

    Íme a tökéletesen selymes, Michelin-csillagos krumplipüré 5 titka

    A krumplipüré a világ egyik legegyszerűbb étele, ami elvileg elronthatatlan, mégis sokszor csomós vagy száraz lesz a végeredmény, ha nem tartunk be néhány alapszabályt. Tippek a tökéletes püréhez.

  10. „Bármi lehet saláta, mert valahol a töltött káposzta is az" – így szerettette meg fura salátáit Dóra a családjával
    10.

    „Bármi lehet saláta, mert valahol a töltött káposzta is az" – így szerettette meg fura salátáit Dóra a családjával

    A saláta finom, a saláta egészséges, a saláta mindig érdekes. – A saláta unalmas, a saláta íztelen, a saláta szükséges rossz. Egy ételcsoport, ami teljesen ellentétes reakciókat vált ki az emberekből, pedig csak néhány trükk kell, hogy a salátát utálók egy csapásra rajongóvá váljanak. Én már csak tudom!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...