Segítettünk elkészíteni a legszebb gesztenyeszívet Valentin-napra, megfőztük Forrest Gump garnélás gumbóját

Az előző hét is igen izgalmasan telt, hiszen (szinte) az összes citrusból készítettünk lekvárt, tofuból nuggetset sütöttünk, ami legalább olyan finom lett, mint a csirkéből készült változat, és a tökéletes kocsonya titkának is utánajártunk.

  1. Így készíts csokiba mártott gesztenyeszívecskét Valentin-napra
    1.

    Így készíts csokiba mártott gesztenyeszívecskét Valentin-napra

    Későn jutott eszedbe, hogy valami finomság is kéne az asztalra Valentin-napra? Mutasd meg ezzel a recepttel, hogy a te szíved is gesztenyéből van!

  2. A nuggets, ami sosem látott csirkét, mégis ugyanolyan finom
    2.

    A nuggets, ami sosem látott csirkét, mégis ugyanolyan finom

    Olyan nuggets-utánzatot sütöttünk hús nélkül, hogy megáll az ész. Abszolút nem hiányzott belőle a hús, szóval ha vegánként hiányzik néha a junkfood és a régi kedvenc csirkés kajáid, vagy csak szeretnél kicsit tudatosabban táplálkozni, próbáld ki!

  3. Szegfűbors, a furcsa bogyó, amitől mindennek boldog íze lesz
    3.

    Szegfűbors, a furcsa bogyó, amitől mindennek boldog íze lesz

    Melyik az a fűszer, ami olyan komplex, hogy több másik ízesítő nevét össze kellett ahhoz ragasztani, hogy találó nevet kapjon? Melyik az a fűszer, ami képes mély, melengető aromát adni bármilyen ételnek, legyen az sós vagy édes? Na, melyik?

  4. Így főztem lekvárt (majdnem) az összes citrusból
    4.

    Így főztem lekvárt (majdnem) az összes citrusból

    A narancslekvár az a pont, ahol a tél és a befőzés találkozik, és ebből a metszetből lép elő a kedvenc édes, kesernyés, fantasztikus színű lekvárunk. De gyakran megfeledkezünk arról, hogy ennek a gyümölcsnek megannyi közeli rokona van, és ezekből ugyanolyan észbontó lekvár készülhet.

  5. A tészta, ami attól lesz mennyei, hogy forró olajjal locsolod le – Csekkold új TikTok-videónkat!
    5.

    A tészta, ami attól lesz mennyei, hogy forró olajjal locsolod le – Csekkold új TikTok-videónkat!

    Ki gondolná, hogy az olaj nemcsak bő olajban sütéshez jó, de ízével is képes lehet feldobni egy ételt? Itt a tízperces fogás, amit bárki el tud készíteni, és meglepően finom is!

  6. Huevos rancheros – a farmerek tojása, a villásreggelik sztárja
    6.

    Huevos rancheros – a farmerek tojása, a villásreggelik sztárja

    Ha annyira rajongtok a mexikói ízekért, mint mi, ezt az egyszerű tojásreggelit egyszerűen nem hagyhatjátok ki! Beugró receptnek is szuper, mert még azok is garantáltan el tudják készíteni, akik eddig nem mertek nekiállni otthon mexikói fogásnak.

  7. 7 sütési tipp, amit nagymamáink tanítottak nekünk
    7.

    7 sütési tipp, amit nagymamáink tanítottak nekünk

    A nagymama süteményei örök emlékeket hagynak bennünk. Azok az ízek, amelyeket ők tudtak belecsempészni egy-egy süteménybe, feledhetetlenek, mi pedig felnőttként csak remélni tudjuk, hogy felérhetünk egyszer az ő tudásukhoz.

  8. Így lesz tökéletes a kocsonyád – Gyorstalpaló kisokos kezdőknek
    8.

    Így lesz tökéletes a kocsonyád – Gyorstalpaló kisokos kezdőknek

    Kétféle ember létezik: aki imádja a kocsonyát, és aki az étel zselés állaga miatt tartózkodik attól, hogy megkóstolja a nem mindennapi ízekkel rendelkező házias különlegességet. Aki kicsit is jártas a házi kocsonyakészítésben tudja, minden házban máshogy készítik, így most mi sem szeretnénk szentírásba foglalni a tuti receptet, csupán abban szeretnénk segíteni, hogy ha arra kerül a sor, mindenkinek ízletes és szép fogás kerüljön az asztalára.

  9. A krémes paprikás krumplileves, ami mindenmentesen is hibátlan
    9.

    A krémes paprikás krumplileves, ami mindenmentesen is hibátlan

    A klasszikus krumplileves receptjét mindannyian fújjuk még álmunkból felkeltve is, szakácsunk, Gréti receptje azonban egy új, krémes, és könnyen elkészíthető levest mutat be nekünk, amit érdemes kipróbálni, ha szereted a krumplilevest és a paprikás krumplit is!

  10. Így fest Forrest Gump „legjobb jóbarátjának" garnélás gumbója
    10.

    Így fest Forrest Gump „legjobb jóbarátjának" garnélás gumbója

    Kultúrfelvágott című sorozatunk legújabb felvonásában minden idők egyik legszebb filmjének (egyik) ikonikus ételét mutatjuk be. A Forrest Gump nemcsak a Dr. Pepper üdítőt és a huszadik századi amerikai történelmet mutatta meg a világnak, de a rákászat világából is adott némi ízelítőt.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...