Gesztenyés pulykapástétom

A gesztenyéből csak a volt monarchia területén készítettek édességet. Persze ez a felhasználási mód, mint oly sok minden, szintén Itália földjéről indult el. 

Idehaza még nem terjedt el, hogy a gesztenyét sós töltelékként vagy pirított formában, ragukban, esetleg önálló ételhez használják fel. (Csak zárójelben jegyzem meg, ha egy serpenyőben az egész tisztított változatát kevés vajban lassan, aszalt szilvával és kis kockára vágott főtt burgonyával együtt pirítjuk, akkor fantasztikus köretet kapunk az áfonyás pulykasült mellé. Töltelékben kis konyakkal vagy rummal ízesítve is nagyon finom).

„Egyenek mindig jót, és élvezzék az ízeket”

Buday Péter

Legújabb receptek

Tormakrémes-lazacos falatkák

Az ünnepi asztalra előételnek minden évben készítek kis falatkákat..... A tésztát előre megsüthetjük, és a krémet is elkészíthetjük, de csakis közvetlenül tálalás előtt ...

Karácsonyi fatörzs

A karácsonyi ünnepkör talán legillusztrisabb süteménye garantáltan a fatörzs: rönkre emlékeztető, feldíszített külseje minden ünnepi asztalt leural. Baj legtöbbször a krémmel akad: ...

Hájas tészta

Nevezhetnénk a „legbűnösebb levelesnek” is, olyan mennyiségű sertéshájjal készül ez a lemezes, ropogós, foszlós sütemény. De el kell ettől tekinteni, hiszen tényleg felejthetetlen ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A Lindt sem akar lemaradni: ennyiért adja dubaji csokiját

Az internetsztár dubaji csokit lassan senkinek sem kell bemutatnunk, hiszen ez az a közel-keleti édesség, ami nálunk is egyre keresettebb. A hazai cukrászdák is igyekeznek felvenni a versenyt az édességgyártókkal, sorra dobják piacra saját dubaji csokijukat. A Lindt is így tett, lássuk, mennyibe kerül a limitált kiadású csokoládé náluk!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...