A gesztenyepürén túl: egy isteni, őszi, gesztenyés-habos pitét sütöttünk

Ezúttal egy egyszerűen elkészíthető, de látványos, őszies pitét készítünk gesztenyével és fahéjjal, amit a tetején sült tojáshabbal turbózunk. (x)

Íme a csodálatos recept videóba foglalva...figyelem, egy nagyszerű ötletet is adunk mellé:

Tipp:

A pite tésztájához próbáld ki a Vénusz első préselésű repceolajból készült, és más növényi olajokkal gazdagított sütőmargarinját! Sőt, ezt a terméket más laktózmentes recepthez is bátran alkalmazhatod!

Imádjuk a gesztenyét, minden formájában, így született meg ez a pite is. Alul kakaós, omlós tészta, benne mascarponés gesztenyekrém, a tetején pedig könnyű, karamellizált tojáshab vár Rád.

Receptért katt ide!

Az elkészítése egy kicsit bonyolultnak tűnhet, mivel a tésztát elő kell sütni, majd újból sütni, de egyáltalán nem nehéz. A végleges sütés természetesen más krémmel megtöltve történik. A pite hozzávalói valójában az év bármely szakában beszerezhetőek, de a gesztenye miatt ez mégis inkább egy tipikusan őszi-téli jellegű desszert.

Receptért katt ide!

Keress még több sütőmargarint a Vénusz kínálatában itt!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...