Gerendai Károly elmondta, szerinte kik bukják most a legnagyobbat

A Világgazdaság készített interjút Gerendai Károllyal, amelyben az ismert vállalkozó arról beszélt, kik lehetnek a koronavírus-járvány legnagyobb vesztesei. 

Gerendai Károly a Világgazdaságnak adott interjút, a lap szerint alapjaiban rendezheti át a koronavírus-járvány az ismert vállalkozó cégbirodalmát - írja az eredet cikkre hivatkozva a 24.hu.

Gerendai Károly szerint a járvány hosszú ideig hatással lesz a turizmusra és a tömeges rendezvényekre is, a kialakuló gazdasági válság pedig az étterembe járási szokásokat is megváltoztatja majd.

,,A legnagyobbat a csúcsgasztronómia, a fine dining vendéglátás szereplői zuhanhatnak, mivel ez a legköltségesebb műfaj, ráadásul a vendégkör zöme külföldi turista volt"

– nyilatkozta Gerendai, aki szerint a fő cél most a túlélés, illetve a kulcsemberek megtartása.

Az üzletember a Michelin-csillagos Costes új szolgáltatásáról is beszélt. Az étterem csatlakozik a házhoz szállító csúcséttermek sorához, a kiszállítás azonban különleges módon történik: a csúcsminőségű alapanyagokat kiporciózás után úgy készítik elő, hogy a félkész ételt egy otthoni konyhában is el lehessen készíteni az alapanyagokhoz mellékelt recept és bemutatóvideó segítségével.

Gerendai Károlynak a Budapest Parkban és a Lupa-tónál is érdekeltsége van, utóbbit, a tervek szerint ideiglenesen - amíg a járványügyi helyzet miatt nem lehet kinyitni a strandot - megnyitják a horgászok előtt.

Az ismert üzletember a Világgazdaságnak adott interjújában leszögezte azt is, hogy a következő két-három évben dől majd el, mely éttermek élik túl az eljövendő időszakot.

via 24.hu, címlap Facebook

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...