Gerendai Károly elmondta, szerinte kik bukják most a legnagyobbat

A Világgazdaság készített interjút Gerendai Károllyal, amelyben az ismert vállalkozó arról beszélt, kik lehetnek a koronavírus-járvány legnagyobb vesztesei. 

Gerendai Károly a Világgazdaságnak adott interjút, a lap szerint alapjaiban rendezheti át a koronavírus-járvány az ismert vállalkozó cégbirodalmát - írja az eredet cikkre hivatkozva a 24.hu.

Gerendai Károly szerint a járvány hosszú ideig hatással lesz a turizmusra és a tömeges rendezvényekre is, a kialakuló gazdasági válság pedig az étterembe járási szokásokat is megváltoztatja majd.

,,A legnagyobbat a csúcsgasztronómia, a fine dining vendéglátás szereplői zuhanhatnak, mivel ez a legköltségesebb műfaj, ráadásul a vendégkör zöme külföldi turista volt"

– nyilatkozta Gerendai, aki szerint a fő cél most a túlélés, illetve a kulcsemberek megtartása.

Az üzletember a Michelin-csillagos Costes új szolgáltatásáról is beszélt. Az étterem csatlakozik a házhoz szállító csúcséttermek sorához, a kiszállítás azonban különleges módon történik: a csúcsminőségű alapanyagokat kiporciózás után úgy készítik elő, hogy a félkész ételt egy otthoni konyhában is el lehessen készíteni az alapanyagokhoz mellékelt recept és bemutatóvideó segítségével.

Gerendai Károlynak a Budapest Parkban és a Lupa-tónál is érdekeltsége van, utóbbit, a tervek szerint ideiglenesen - amíg a járványügyi helyzet miatt nem lehet kinyitni a strandot - megnyitják a horgászok előtt.

Az ismert üzletember a Világgazdaságnak adott interjújában leszögezte azt is, hogy a következő két-három évben dől majd el, mely éttermek élik túl az eljövendő időszakot.

via 24.hu, címlap Facebook

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...