Meglepő fordulat a gasztronómia csúcsán: Váratlan veszteség érte a világ egyik legismertebb éttermét

Több mint 4 évtized után elvesztette a megtisztelő elismerést az étterem.

Váratlan döntés rázta meg a gasztronómia világát: a legendás francia étterem, a Georges Blanc elveszítette egyik Michelin-csillagát. A Lyon közelében, Vonnas városában található vendéglátóhely történelmet írt, amikor 1929-ben elnyerte első csillagát, majd 1981-ben elérte a hőn áhított háromcsillagos státuszt. Most azonban több mint kilenc évtized után elvesztette harmadik csillagát.

George Blanc egy kakast fog a kezében
Meglepő fordulat a gasztronómia csúcsán: Váratlan veszteség érte a világ egyik legismertebb éttermét

A döntés hidegzuhanyként érte Georges Blanc séfet, aki mindössze 25 évesen vette át az étterem irányítását, és azóta is a csúcsgasztronómia meghatározó alakja. Az immár 80 éves séf, aki számos elismerést, köztük a francia becsületrendet is magáénak tudhatja, nyilatkozatában azt mondta:

a két csillaggal is elégedett, és úgy véli, ez lehetőséget teremt arra, hogy szélesebb vendégkört szólítsanak meg.

Gwendal Poullenec, a Michelin Kalauz igazgatója az AFP hírügynökségnek adott nyilatkozatában elmondta, hogy a rangsorolás célja mindig az éttermek minőségi változásainak tükrözése. A Michelin-kalauz döntései világszerte óriási hatással bírnak az éttermek hírnevére és forgalmára, így nem meglepő, hogy a Georges Blanc csillagvesztése hatalmas visszhangot keltett.

Bár az étterem presztízse továbbra is megkérdőjelezhetetlen, a kérdés az, hogy vajon visszaszerezheti-e a harmadik csillagot a jövőben, vagy egy új korszak veszi kezdetét a világhírű vendéglátóhely életében?

Forrásunk volt.


Még több friss cikk:

Legújabb receptek

Ropogós sajtos hagymakarika

Tiktokon nagyon elterjedt ez a recept, ahol két hozzávalóból egy finom, egyszerű és még csak nem is egészségtelen nasit készítenek. Korábban erre a ropogós parmezánrétegre fektettek ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 élelmiszer, ami tele van adalékanyagokkal: inkább meg se vedd...

Manapság igen nagy körültekintéssel kell vásárolni, ha szeretnénk a legegészségesebben étkezni. Arra sincs mindig idő, hogy a címkét bogarásszuk, milyen adalékanyagok vannak az adott termékben. Íme, 4 olyan élelmiszer, aminél rá se kell nézni az összetevők listájára ahogy, hogy tudd, jobb, ha nem rakod a kosaradba.

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!