A gazpacho a nyári fogások etalonja, a spanyolok jellegzetes hidegen tálalt levese. Amellett, hogy nagyon finom, tele van nyers zöldséggel, ami megkönnyíti a napi tápanyagbevitelt a nagy forróságban is. Roppant egyszerűen és villámgyorsan elkészíthetjük, hiszen csak egy turmixra van szükségünk hozzá. A hozzávalóit kedvünk szerint variálhatjuk, akár gyümölcsökkel is.
Recept a gazpachohoz:
Hozzávalók:
2 db nagyobb paradicsom 4 db koktélparadicsom, 1 db érett mangó, fél sárga kaliforniai paprika, 1 gerezd fokhagyma, 1 ek ecet, 1 dl olíviaolaj, 1 tk chilipehely, só ízlés szerint
Elkészítés:
A zöldségeket megmossuk, felaprítjuk, majd egy turmixba adagoljuk őket.
Aprítás közben a turmix résén folyamatosan hozzáöntjük az olívaolajat, majd az ecetet és a fűszereket is. Ha sárgásabb, karakteresebb végeredményre vágyunk, adhatunk hozzá ízlés szerint kurkumát is.
Pár percig turmixoljuk a levest maximum fokozaton, majd amikor már elég krémesnek találjuk, állítsuk le.
A levest ezután rakjuk a hűtőbe, és hagyjuk hűlni legalább 30 percig tálalás előtt.
Tálba kimerve öntsük nyakon egy kevés olívaolajjal, és a maradék felkockázott zöldséggel szórjuk meg a tetejét. Ha vágyunk egy kis csípősre, csilipehellyel is díszíthetjük.
Lesd meg a videón, hogy készül a könnyed mangós gazpacho:
A gazpacho receptjét itt találod. Készítsd el otthon, és küldd el azoknak, akiknek szintén szükségük van egy életmentő hideg levesre a melegben!
Fotók, videó és recept: Kristyán Fanni
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Ezeket is készítsd el: