A leghűsebb gazpachót mangóval tettük über szexivé

Ha valami frissítő hűsítőre vágysz ebben a forróságban, segítünk. A gazpacho elkészítéséhez nem kell órákat a tűzhely mellett állni, vagy bekapcsolni 200 fokra a sütőt. Ehhez a könnyed leveshez elég egy turmix, és a zöldségek tápláló legjava. Most tettünk bele mangót is, hogy egy kicsit csavarjunk az ízeken.

A gazpacho a nyári fogások etalonja, a spanyolok jellegzetes hidegen tálalt levese. Amellett, hogy nagyon finom, tele van nyers zöldséggel, ami megkönnyíti a napi tápanyagbevitelt a nagy forróságban is. Roppant egyszerűen és villámgyorsan elkészíthetjük, hiszen csak egy turmixra van szükségünk hozzá. A hozzávalóit kedvünk szerint variálhatjuk, akár gyümölcsökkel is.

Könnyed mangós gazpacho - recept ITT!

Recept a gazpachohoz:

Hozzávalók:

2 db nagyobb paradicsom 4 db koktélparadicsom, 1 db érett mangó, fél sárga kaliforniai paprika, 1 gerezd fokhagyma, 1 ek ecet, 1 dl olíviaolaj, 1 tk chilipehely, só ízlés szerint

Gazpacho hozzávalók - recept ITT!

Elkészítés:

A zöldségeket megmossuk, felaprítjuk, majd egy turmixba adagoljuk őket.

Aprítás közben a turmix résén folyamatosan hozzáöntjük az olívaolajat, majd az ecetet és a fűszereket is. Ha sárgásabb, karakteresebb végeredményre vágyunk, adhatunk hozzá ízlés szerint kurkumát is.

Könnyed mangós gazpacho - recept ITT!

Pár percig turmixoljuk a levest maximum fokozaton, majd amikor már elég krémesnek találjuk, állítsuk le.

A levest ezután rakjuk a hűtőbe, és hagyjuk hűlni legalább 30 percig tálalás előtt.

Tálba kimerve öntsük nyakon egy kevés olívaolajjal, és a maradék felkockázott zöldséggel szórjuk meg a tetejét. Ha vágyunk egy kis csípősre, csilipehellyel is díszíthetjük.

Lesd meg a videón, hogy készül a könnyed mangós gazpacho:

A gazpacho receptjét itt találod. Készítsd el otthon, és küldd el azoknak, akiknek szintén szükségük van egy életmentő hideg levesre a melegben!

Fotók, videó és recept: Kristyán Fanni

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket is készítsd el:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...