A legtökéletesebb egybeesésnek tudhatjuk be, hogy idén szeptemberben egyszerre landolnak a konyhánkban a későnyári, szinte már kicsit túlérett paradicsomok és a szezon legvégső üveg kovászos uborkája. Ha volt ahhoz elég lélekjelenlétünk, hogy kitegyünk a vénasszonyok nyarának napfényébe még egy kovászost, most elkészíthetjük az alábbi receptet, ami a klasszikus hideg levesben a kígyóuborkát savanyúra cseréli. Ismerős, mégis egy bizonyos szinten szokatlan ízélményt okoz a kovászos uborkás gazpacho, ami későnyári hidat épít a spanyol és magyar gasztrovilágok közé. Sétáljunk hát át rajta!
Nézd meg galériánkban a kovászos uborkás gazpacho készítésének furfangjait!
A kovászos uborkás gazpacho teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!
Fotók és recept: Lakos Benedek
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Ezeknek a recepteknek is adj egy esélyt: