Az utolsó nyári koviubik persze, hogy gazpachóban landolnak

Idén meglepően hosszú és kellemes indiánnyarat kaptunk, ami a tovább kitartó meleg és napfény mellett azt is jelenti, hogy még szeptemberben is bátran elkészíthetünk egy utolsó üveg kovászos uborkát. Amikor pedig megérik az üveg, ne habozzunk, tartalmának egy részét turmixoljuk formabontó gazpachóvá!

A legtökéletesebb egybeesésnek tudhatjuk be, hogy idén szeptemberben egyszerre landolnak a konyhánkban a későnyári, szinte már kicsit túlérett paradicsomok és a szezon legvégső üveg kovászos uborkája. Ha volt ahhoz elég lélekjelenlétünk, hogy kitegyünk a vénasszonyok nyarának napfényébe még egy kovászost, most elkészíthetjük az alábbi receptet, ami a klasszikus hideg levesben a kígyóuborkát savanyúra cseréli. Ismerős, mégis egy bizonyos szinten szokatlan ízélményt okoz a kovászos uborkás gazpacho, ami későnyári hidat épít a spanyol és magyar gasztrovilágok közé. Sétáljunk hát át rajta!

Nézd meg galériánkban a kovászos uborkás gazpacho készítésének furfangjait!

A kovászos uborkás gazpacho teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Lakos Benedek

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeknek a recepteknek is adj egy esélyt:

Címlapról ajánljuk