Élvezd az ízeket a hosszú hétvégén: 9 fantasztikus gasztroprogramot mutatunk, ahol biztosan nem maradsz éhes

Ha a tűzijátékon kívül más programra is vágysz a hosszú hétvégén, akkor mutatunk pár ötletet, ahol a gasztroé a főszerep.

Érdemes kihasználni a nyár utolsó hosszú hétvégéjét.

Csárdafesztivál – A magyar virtus íze és ritmusa

A Vörösmarty téren augusztus 20. és 22. között válogathatunk a legnépszerűbb és legkülönlegesebb csárdaételek között a páratlan dallamvilágú és ritmusú magyar muzsika ölelésében.

Magyar Ízek Utcája és Aprónépek Vigadója

2021-ben ismét megrendezésre kerül a Szent István-napi ünnepségek kísérőrendezvényeként a Magyar Ízek Utcája a Várkert Bazárnál. Az eseményen kerül bemutatásra a nagyközönség számára az Ország Tortája és a Szent István-napi kenyér is. A háromnapos rendezvényen (augusztus 20-tól augusztus 22-ig) a gasztronómiai élmények mellett színes programokkal várják az érdeklődőket.

Élvezd az ízeket a hosszúhétvégén!

VIII. Dunakanyar Sörfesztivál

Zárd egy jó hangulatú, Duna-parti, koncertes, sörfesztiválos, augusztus végi nagy közös bulival az idei nyarat Vácon!

Magyar Kraft Sörhét a Bálnánál

A cseh sörök után felkészülnek a magyar kraftsörök. Augusztus 20. és 29. között ők kerülnek a Bálna sörteraszának csapjaira. Nézzetek le pár barátotokkal a Duna-parti helyre, ahol a remek sörök mellett a kilátásban is gyönyörködhettek.

9 fantasztikus gasztroprogram, ahol biztosan nem maradsz éhes

PLACC BRUNCH - Ébredj jóízűen!

Augusztus 21-én a Finom PLACC piacon egy igazi brunch-csal készülnek a piacra látogatóknak. A piac adta finomságokból a világjáró séf, Pikács Árpád reggel 8-tól helyben készít Eggs Benedict-et, amerikai palacsintát és lecsót! Mi lehetne jobb program, mint egy finom piacolással összekötött bruncholás?

Badacsony Bor7

Badacsony messze földön híres boraival várják a borok szerelmeseit augusztus 16-21. között Badacsonytomajon. Az estét színpadi fellépők és előadók teszik színesebbé, akik mindenféle stílusban koncerteznek annak érdekében, hogy mindenki számára megfelelő szórakozási lehetőséget biztosítsanak. A badacsonyi bor és termelőinek ünnepe, kulturális és szakmai műsorokkal, előadásokkal, folklór és könnyűzenei programokkal és kézműves bemutatókkal várja a vendégeit.

Bor- és Gasztrokorzó

Az augusztus 20-i hosszú hétvégén ismét bor- és gasztrokorzón kalandozhatunk Hévíz romantikus kis utcáin, tartalmas és friss nedűk, neves borászok, gasztronómiai különlegességek, kézművesek portékái és művészeti előadások társaságában, hangulatos zenei aláfestéssel kísérve.

Egy jó bort is kóstolj meg a hétvégén

Vasárnapi mini Czakó Piacz

Ugorj be a bisztróba egy reggelire, kávéra, válaszd ki a virágosnál a kedvencedet, vegyél egy kevés házi sajtot, és érezd jól magad augusztus 22-én, vasárnap! A Tabánban piacozásban még az is jó, hogy akár a parkba is leviheted a zsákmányt, és tudsz a piacozás után egy jót piknikezni is.

II. Földvári Bográcsfeszt

Idén, második alkalommal várják a látogatókat a balatonföldvári Fesztivál téren augusztus 18. és 22. között. Ahogy tavaly, úgy idén is több Balaton-parti település polgármestere érkezik, hogy megvillantsa bográcsfőző tudományát, továbbá lesz kiállítói és látogatói bográcsverseny is. Idén pedig a fenntarthatóság és a sokszínűség jegyében minden ételes kiállítónál lesz vegán fogás is.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Forrásaink voltak.

Címlapkép: MTI

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...