Már enni sem lehet a világ legnagyobb gasztronómai kiállításán

A hongkongi gasztronómiai világkiállításon még mindig nagyon szigorú járványügyi szabályozások vannak érvényben.

Hongkongban betiltották az étkezést az éves gasztronómiai világkiállítás látogatóinak, a koronavírus-járvány során életbe lépett korlátozások miatt még kóstoláshoz is tilos levenni a maszkokat – írja a 444.hu.

Az augusztus 11-én kezdődő ötnapos eseményre több 10 millió látogatót és több száz kiállítót várnak. Idén nem lesznek étkezőhelyek, a kiállítási központban pedig mindenkinek kötelező maszkot viselnie.

utcakép Hongkongban (Fotó:Marc Fernandes/NurPhoto via Getty Images)

Megértjük, hogy a látogatók szeretnék megkóstolni a kiállított ételeket. Reméljük, hogy a kiállítást ismét meg tudjuk rendezni a világjárvány után is, amikor már biztonságosan és egyszerűbb higiéniai szabályokkal összhangban tudjuk ezt megtenni

– közölte Sophia Chong, a gasztronómiai világkiállítást szervező Kereskedelemfejlesztési Tanács (TDC) megbízott vezérigazgatója.

A döntést azután hozták meg, hogy a hongkongi kormányzat korlátozással, de engedélyezte a város népszerű rögbikupája, a Hong Kong Sevens szurkolóinak, hogy novemberben részt vegyenek a csapatok mérkőzésein: italt szabad lesz fogyasztani, de tilos lesz étkezni a stadion lelátóin, és minden korty ital elfogyasztása között maszkot kell viselni.

A szervező nem aggódik a kisebb népszerűség miatt, az étkezési tilalmat ugyanis már a tavalyi rendezvényen is alkalmazták, ráadásul az idei kiállításon is annyi kiállító lesz, mint tavaly.

Hongkongban a kínai járványügyi intézkedésekhez hasonlóan szigorú korlátozások vannak érvényben immáron harmadik éve, a nyilvános helyeken, éttermekben és kávézókban egyaránt tilos a négy főnél nagyobb társaságok gyülekezése.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...