Gasztronómia a design héten

Idén kilencedik alkalommal rendezik meg a Desig hetet Budapesten. A slow-mozgalmak szellemével átitatott, 10 napos rendezvénysorozatnak gasztro részlege is van, ami minket is nagyon érdekelt!

Az idei Design hét az évtizedek óta alakuló slow mozgalmakat választotta tematikájául - azt akarja bemutatni, hogy a tömegtermelések korában hogyan érvényesíthetőek az egyedi darabok - legyen szó bútorról, kultúráról, vagy éppen gasztronómiáról. A Design hét gasztronómiai képviselői idén olyan vendéglátóipari egységek lettek, amelyek hiszik, hogy a rohanó mindennapokban is lehet jó alapanyagokból minőségi ételeket előállítani, és azt kellemes környezetben, élvezettel fogyasztani. Mi a résztvevők közül a budapesti Olimpia éttermet választottuk! Az étterem arról híres, hogy nincs étlapja - a falon csupán egy tábla van, amin az aznapi ételek főbb alapanyagai szerepelnek. Hogy a séf mit hogy ki a marhahúsból, vagy kacsamájból, csak akkor derül ki, mikor már az asztalunkon van a fogás. A szakácsok pedig élvezhetik a főzés alkotói örömét, hiszen számukra is meglepetés, hogy milyen alapanyagokból kell aznap alkotniuk. És hogy mindehez hogy jön a design? Az ízletes fogások Néma Júlia üvegművész gyönyörű kerámia tányérjaiban érkeznek!

Ha van kedvetek a héten megnézni a többi gasztroprogramot a design-héten, ne habozzatok. A további porgramokról itt találtok bővebb információkat.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...