-
1.
A svédek tényleg nem adnak enni a vendég gyerekeknek?
Különböző kultúrákban eltérőek a vendéglátási szokások, azonban most egy mindenki számára hajmeresztő információ kezdett terjedni az interneten: a svédek állítólag nem adnak enni azoknak a gyerekeknek, akik vendégségben vannak náluk.
-
2.
6 retró étel, ami újra divat a magyar éttermekben
Sokan észrevehették már, hogy a régen csak a családi traktákon vagy menzákon, kifőzdékben kóstolt retró kedvencek megjelentek a menő éttermek kínálatában is. De miért is választanánk egy megkopott hírű retró ételt egy stílusos bisztróban vagy drága étteremben? Meg fogunk lepődni, milyen az, ha egy igazi profi készíti el őket.
-
3.
Brownie-ágyra fektettük az epres sajttortát, és igen jól érzi magát
Az eper igen jó barátja a csokoládénak, elsősorban ezért született meg ez a sütemény. És egy kicsit talán azért is, hogy legyen indokunk egyszerre sajttortát és brownie-t enni. Nem egyperces tortáról van szó, a munka mégis megéri.
-
4.
Megfőztük a legdögösebb húsos-sóskamártásos töltött karalábét
Éppen ideje volt már, hogy a (kétség kívül hibátlan) klasszikus, tejfölösen habart kapros verziót átgondoljuk, és feljebb lépjünk pár szintet, így született meg ez a darált húsos, zöldfűszeres gerslis töltött karalábé selymes sóskamártással. Bumm!
-
5.
6 baki, ami elronthatja a tökéletes palacsintádat
Palacsintát sütni nem nehéz feladat, ha az embernek már benne van a kezében a mozdulatsor. Persze bármikor beüthetnek kisebb-nagyobb krachok, kerüljük el ezeket az alábbi tanácsokkal.
-
6.
Egy citromos hamis „tiramisu”, ami felfrissíti a nyarad – Irány a Nosalty TikTok-csatornája!
Talán kicsit hunyorogni kell ahhoz, hogy tényleg tiramisunak nézzük ezt a desszertet, de ugyan kit érdekel ez, amikor ennyire finom és frissítő? Az első falat után már biztosan nulla kételyünk lesz, jöjjön hát a recept!
-
7.
Érik a cseresznye, dobd tejpitébe, dzsembe, vagy főzd befőttbe
Az év egyik leghálásabb időszaka, amikor elkezdenek érni a finomabbnál finomabb koranyári gyümölcsök és lehet végre enni a friss, hazai termést. Az egyik ilyen kedvencünk a cseresznye, amely nemcsak frissen, hanem eltéve is ideális gyümölcsféle, nem lehet nem szeretni.
-
8.
5 meglepő trükk a konyhából, amitől boldogak lesznek a virágaid
Előre szólunk, meg fogsz lepődni azon, milyen otthon is megtalálható eszközök és alapanyagok segíthetnek a növényeidnek abban, hogy nagyok és egészségesek legyenek.
-
9.
„Előfordult már, hogy én vittem a tortát is az eseményre, és a fellépő is én voltam" – Rajcsányi Nórával, a Tortashka megálmodójával beszélgettünk
Egy évtizede blogként indult a Bébicsirke, ami Rajcsányi Nóra gasztronaplójaként funkcionált tele receptekkel, a főételektől a házi süteményekig. Először a barátoknak kezdett el tortákat sütni, a saját konyhájában. Ilyenkor mindig elküldte a családot otthonról, de ahogy szájhagyomány útján egyre nagyobb népszerűségre tettek szert a kreációi, a megrendelés is több lett, így öt éve külön műhelyben készülnek a torták.
-
10.
Az angol reggelitől a piacokon át az újhullámos kávézókig – ezeket nem hagyhatod ki, ha Londonban jársz
Lássuk be, Londonról elsősorban az eső, a királyi család, a Tower, a múzeumok és a színházak szoktak az eszünkbe jutni, és nem a gasztronómia. Pedig kis helyismerettel fantasztikusakat lehet enni-inni, fish and chips-en innen és túl. Úgyhogy öveket becsatolni, feketeöves gasztrobarangolás következik!
Imádtátok a retró ételek újraszárnyalását, a palacsintabakikat is elkerültük helyettetek, és dögös karalábét töltöttünk
Az előző héten sem volt hiány izgalmas cikkekből, íme a top 10 kedvencetek!