-
1.
A sóskafőzelék, amit még a gyerekeid is habzsolni fognak
Sokan vannak, akik a gyerekkori rossz és keserű emlékek miatt felnőttként sem akarnak esélyt adni a sóskának. Pedig egy mennyei alapanyagról van szó, amely nemcsak egészséges, de finom is, a kérdés csak az, hogyan készítjük el.
-
2.
Ezért nem kell (feltétlenül) megsózni a tészta főzővizét
Elétek vetjük ezt a megosztó témát, hogy legyen min vitatkozni: kell sózni a tésztavizet, vagy nem kell sózni a tésztavizet?
-
3.
Készíts „pezsgőt” a bodzából, ha a szörp már nem elég
Persze-persze, finom a bodzaszörp, de izgalom terén néha hagy maga után kívánnivalót. Ezért az illatos virágokból most egy másik italt készítettem: pezsgőt.
-
4.
Klasszikus és fejedelmi Rákóczi-túróst sütöttünk...tökéletes lett!
Talán az egyik legszeretettebb magyaros süteményünk, mely klasszikus köntösében is legalább olyan finom és örök, mint mostani újhullámos, esetlegesen újragondolt formáiban. Készítsd el, hoztunk egy szerintünk tökély receptet!
-
5.
Ha ezt a rántott tésztát kedveled, rossz ember nem lehetsz
A tésztát sok izgalmas formában élvezzük, van, amikor szószba forgatjuk, van, amikor egybesütjük, vagy salátát készítünk belőle. Az egyik legizgalmasabb módszert viszont valószínűleg eddig hanyagoltuk: rántsuk ki hát a tésztát!
-
6.
A banánkenyér készítésének 6 fontos lépése
A banánkenyér egy relatíve egyszerű sütemény, persze ez ne jelentse azt, hogy meghagyjuk úgy, ahogy van. Készítsük el a legtökéletesebb verziót, az alábbi tippek segítségével.
-
7.
A croissant nem francia, avagy 3 nemzetközi étel valódi hazája
Nápolyban pizzát eszünk, nem pedig nápolyit, és a francia fővárosban sem a párizsi az alapvető élelmiszer. Ezzel tisztában is lennénk, de vannak olyan kedvencek, amik vitás eredettel rendelkeznek.
-
8.
„Nem az a lényeg, hogy ne hibázzunk” – Csernus Imrével többek között a noszvaji Csendülőről beszélgettünk
A noszvaji Csendülőt egyre többen keresik fel az ország minden tájáról, ha szeretnének inni egy jó kávét, leülnének a csodás panorámát kínáló kertbe, vagy elköltenének egy finom ebédet. Van, aki azért jön, mert hallott a helyről, és a saját szemével is szeretné látni, más pedig a pult mögött is időről időre felbukkanó tulajdonossal, Csernus Imrével is szeretne szót váltani. A most már főleg vendéglátással foglalkozó pszichiáter saját bevallása szerint már csak akkor ad tanácsot, ha kérik, és igyekszik nem előtérbe tolni magát. Kezdetekről, vendéglátós szemléletről és a délvidéki otthon ízeiről kérdeztük.
-
9.
Így tedd el az epret – lekvárként, szörpként, aszalva is finom
Az egyik legfinomabb koranyári csemege, amit szerencsére nemcsak frissen élvezhetünk, számtalan módon tudjuk tartósítani is. Mutatjuk, hogy tedd el az epret, hogy 100%-ig kihasználd csodás ízét.
-
10.
Szabolcsban a töltött káposzta paradicsomos, és a cinke nem rak fészket
Aki evett már a híres szabolcsi töltött káposztából, az meghatározó emlékként raktározta el, ahogy a helyi, napsütéstől mosolygós alma íze és a szilvalekvár mélysége is megmarad a nosztalgikus ízmúzeumban. Mutatjuk a környék kedvenceit!
Pezsgőt csináltunk bodzából, rántott tésztával és Rákóczi-túróssal csavartuk el a fejetek
Az előző héten sem volt hiány érdekes cikkekből, ebben a listában találjátok a 10 kedvencet. Volt itt minden: sajtos tészták kirántása, bodzavirágok fermentálása, egy klasszikus és szeretett Rákóczi-túrós is felbukkant, de a megszokott tippek, trükkök, valamint az interjú sem maradhatott el a felhozatalból. Tekintsünk vissza együtt a múlt hétre!