GasztroBigyó: hotdog-spirálozó - hogy micsoda???

Miért akarnál szétspirálozni egy hot dogba szánt virslit? És kell-e egyáltalán ehhez bármiféle műanyag szerkezet? Dávid letesztelte, úgyhogy el is mondja, mi a helyzet. (X)

Ebben a tesztben nem is az az első számú kérdés, hogy vajon a szerkezet beválik-e, hanem az, hogy egyáltalán mire való...mert azt talán összerakja az ember, hogy a virsliből egy spirált csinál, de hogy ez nekünk miért jó, na az már nem annyira evidens.

Curl-A-Dog

Elmondom, mi értelme van spirállá faragni egy hot dogba szánt virslit! Először is, így könnyebben átsül mindenhol a “hús”. Másodszor, mivel a spirálozás hatására megnövekedett a felület, így sokkal több része tud ropogósra sülni. Harmadszor pedig, a kis mélyedésekbe szépen belefolyik a szósz, és a különböző feltétek is jól elvegyülnek benne, így aztán minden falatba jut kellő adag mindenből. Így már nem is olyan hülyeség, nem?

A dobozt kibontva ismét egy csodálatos fröccsöntött műanyag kütyü kerül elő. Pontosabban nem is egy, hanem kettő: egy kisebb méretű virslire és egy nagyobbra kalibrált változat. Ezen túl csomagoltak hozzá kettő darab fém nyársat is. A működési elv végtelenül egyszerű: a virslit (vagy kolbászt) belehelyezzük a kinyitott formába, összezárjuk - ezzel be is vágja nekünk a spirálokat - , átszúrjuk a nyárssal, kinyitjuk, kivesszük, lehúzzuk a nyársról, aztán már süthetjük is.

Talán könnyebb megérteni, ha meg is mutatom:

Az eredmény

Ropogósabbra sül? Igen! Jól eloszlanak rajta a feltétek? Igen? Szükség van rá? Nem! Az a helyzet, hogy elég csúnya spirált csinál a virslikből. Nem is spirál ez, inkább csak bemetszi a két oldalát. Kipróbáltam egy manuális módszert, azt, amit meg is mutattam a videóban, és sokkal szebb virsliket gyártottam úgy, mint ezzel a műanyag cuccal. Ehhez meg nem kellett semmi más, csak egy éles kés meg két nyárs. Szóval, ha hotdog-spirálozásra adjátok a fejeteket (ami egyébként nem hülyeség), akkor ne essetek kétségbe, ha nincs otthon ‘Curl-A-Dog’-otok, mert semmire sem jó. Ez most csúnyán megbukott.

NYERJ FÉLMILLIÓT!

Rendeld házhoz belföldi vagy nemzetközi csomagodat a Magyar Posta Logisztika (MPL) futárjaival szeptember 4. és október 4. között! Az ajtónál fizess Mastercard vagy Maestro bankkártyáddal, akár egy érintéssel, töltsd fel a bizonylaton szereplő kódot a Posta weboldalára, és kerülj be a nyereménysorsolásba. Ne feledd, több rendeléssel megnöveled az esélyed arra, hogy tiéd legyen a félmillió forint.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...