Gastro Design Award Magyarország 2017 - Hamarosan kiderül, melyek Magyarország legdögösebb vendéglátóhelyei

23 étterem és 10 hotel került az idei Gastro Design Award shortlistjére. Szakmai zsűri dönti el, mely Magyarország legdizájnosabb hotele és étterme. 

A Gastro Design Award Magyarország egyetlen olyan megmérettetése, melynél a dizájn, és a külső megjelenés szempontjából értékelik a hazai vendéglátó- és szállodaipari szereplőket.

Mexikó, Dubai, az Amerikai Egyesült Államok és Franciaország hoteljeinek igazgatói és menedzserei is részt vettek hazai, neves szakemberek mellet az idei pályázatok kiértékelésében.

A zsűrizést követően nyilvánosságra kerültek a shortlistek, az október 9-i ünnepélyes díjkiosztó gálán pedig kiderül, kik lesznek az ez évi győztesek.

A Deák St. Kitchen is shortlistes a következő kategóriában: MERCEDES VENDÉGLÁTÓIPARI BERENDEZÉS ÉS BELSŐÉPÍTÉSZET – ZÁRT VENDÉGTÉR DÍJ // Vendéglátóegységek 40 fő felett

Varró Zoltán designer, belsőépítész vezetése mellett szeptember 5-én, a JAB Csoport elegáns, budai villájában ült össze a Gastro Design Award 2017 díjait odaítélő zsűri. A zsűri tagjai több kategóriában nem adnak át idén díjat, miután a pályamunkák nem érték el a megfelelő színvonalat.

A Babérliget Kúria rendezvénypavilonja shortlistes a következő kategóriában: VENDÉGLÁTÓIPARI BERENDEZÉS ÉS BELSŐÉPÍTÉSZET – NYITOTT VENDÉGTÉR DÍJ

Az idei shortlisteken kizárólag olyan pályamunkákat díjaznak, melyeket egyöntetűen elismertek a bírák.

A Kristinus Borbár shortlistes a következő kategóriában: EGYÉB VENDÉGTÉR BERENDEZÉS ÉS BELSŐÉPÍTÉSZET (delikátüzlet, cukrászda, étel-ital szakbolt stb.) DÍJ

A fő kérdés az volt, a designt vagy a praktikumot díjazzák, az egyszerűséget vagy az összetettséget értékeljék. Érdekes kérdés továbbá, vajon szerencsés-e egy az egyben lemásolni egy külföldi nagynevű sikeres tervező munkáját, vagy illene azt átalakítani az itthoni megvalósítás során.

A Zwack Unicum Füves Bár shortlistes a következő kategóriában: MERCEDES VENDÉGLÁTÓIPARI BERENDEZÉS ÉS BELSŐÉPÍTÉSZET – ZÁRT VENDÉGTÉR DÍJ // Vendéglátóegységek 40 fő felett

Másolás és inspiráció – nehéz elválasztani a két dolgot. A bírák között volt olyan, aki szerint a jót le lehet másolni, sőt, érdemes is.

A hotelek értékelése során figyelembe vették, melyik hely milyen mértékben ad különleges élményt a vendégnek. Számított az egyediség, valamint az, mennyire követik a hazai megoldások a nemzetközi trendeket. Külön öröm, hogy shortlistre idén több vidéki szállás is került.

A Füge bolt és kávézó shortlistes a következő kategóriában: EGYÉB VENDÉGTÉR BERENDEZÉS ÉS BELSŐÉPÍTÉSZET (delikátüzlet, cukrászda, étel-ital szakbolt stb.) DÍJ

„Idén többen jelentkeztek, mint a korábbi években, azonban továbbra is fájó, hogy a nagy szállodaláncok nem pályáztak. Öröm, hogy új típusú szálláshelyek is látókörünkbe kerültek. Végre itthon is elkezd nyitni mind a vendéglátós, mind a szállodai szakma az egyediség, különlegességek nemzetközi trendje felé. Az pedig külön jó hír, hogy erre a vonalra egyre több a példa nemcsak a fővárosban, hanem vidéken, nagyobb és kisebb településeken egyaránt.” Foglalta össze a zsűrizés tapasztalatit Varró Zoltán a zsűri elnöke.

A Doblo Wine & Bar shortlistes a következő kategóriában: MERCEDES VENDÉGLÁTÓIPARI BERENDEZÉS ÉS BELSŐÉPÍTÉSZET – ZÁRT VENDÉGTÉR DÍJ // Vendéglátóegységek 40 fő felett

A Gastro Design AWARD

A Turizmus Trend / Vendég&Hotel szervezésében átadásra kerülő díj, Magyarország egyetlen olyan megmérettetése, amelynél a dizájn és a külső megjelenés szempontjából értékelik a hazai vendéglátó- és szállodaipari szereplőket.

A verseny célja, felhívni a figyelmet az éttermi és a szállodai vendéglátás arculatának, megjelenésének fontosságára,a vendéglátóipari kommunikációban alkalmazott vizuális, design és belsőépítészeti elemek minőségének kiemelt szerepére.

Íme, a Gastro kategória esélyesei:

BELSŐÉPÍTÉSZET

MERCEDES VENDÉGLÁTÓIPARI BERENDEZÉS ÉS BELSŐÉPÍTÉSZET – ZÁRT VENDÉGTÉR DÍJ

Vendéglátóegységek 40 fő alatt

  • ZUGFŐZDE Pálinkamúzeum / ZUGFŐZDE Pálinkamúzeum
  • Homoki Lodge / Homoki Lodge - Nature Quest Resort

Vendéglátóegységek 40 fő felett

  • B!stro Fine / Bistro Fine, este’r partners
  • Deák St. Kitchen / Adria Palace
  • Doblo Wine & Bar / Doblo Wine & Bar
  • Zwack Unicum Füves Bár / Zwack Unicum, este’r partners

VENDÉGLÁTÓIPARI BERENDEZÉS ÉS BELSŐÉPÍTÉSZET – NYITOTT VENDÉGTÉR DÍJ

  • STAND25 / N Gasztronómia, PLUSDESIGNSTUDIO - Fejes Gergő
  • Fricska Bisztró (Veszprém) / Fricska Bisztró, Somlai Tibor, belsőépítész; Katona Manufaktúra, kivitelezés
  • Babérliget Kúria rendezvénypavilon / Babérliget Kúria

NESPRESSO BAR, PUB & CAFÉ (KÁVÉHÁZ, KÁVÉZÓ, PRESSZÓ) BERENDEZÉS ÉS BELSŐÉPÍTÉSZET DÍJ

  • GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar / WhiskyNet

EGYÉB VENDÉGTÉR BERENDEZÉS ÉS BELSŐÉPÍTÉSZET (delikátüzlet, cukrászda, étel-ital szakbolt stb.) DÍJ

  • Füge bolt és kávézó / UGAR - Barcza Gergely, Csiszár Dalma, Lumoconcept (világítástervezés, lámpák)
  • Hisztéria Cremeria / Singer Design, Hisztéria kávézó & fagylaltozó WestEnd City Center, Molnár Balázs (belsőépítész designer)
  • Kristinus Borbár / Kristinus Borbirtok, Kiss Zsombor, Nero Solutions

DESIGN

WEBOLDAL- ÉS MOBILOLDAL DESIGN ÉS FELHASZNÁLHATÓSÁG DÍJ

  • GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar / WhiskyNet
  • Urban Betyár Étterem és Élményközpont / DekoRatio Branding & Design Studio, Mészáros Szani, Beke Ágnes
  • Etyeki Kúria / Etyeki Kúria Borgazdaság, DONE Digital

LOGÓ ÉS GRAFIKUS ARCULAT DÍJ

  • Anjuna Ice Pops / DekoRatio Branding & Design Studio, Mészáros Szani, Beke Ágnes
  • Füge bolt és kávézó / Molnár Annamária
  • Calavera Mexikói Étterem és Bár / Központ Bisztró, Cafe Design
  • GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar / WhiskyNet
  • STAND25 / PLUSDESIGNSTUDIO - Fejes Gergő, belsőépítészeti tervezés, Kalászi Benjamin - grafikai arculat, képregény, képregény illusztráció, Püspöki Apor - designer, Csahók Ibolya, Fejes Gergő - grafikai arculat, logó
  • Sushiroll / DekoRatio Branding & Design Studio, Nagy Zsófia Sebestyén Tamás
  • Urban Betyár Étterem és Élményközpont / DekoRatio Branding & Design Studio, Mészáros Szani, Beke Ágnes, Sebestyén Tamás

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Fűszernövényeink hasznosabbak lehetnek, mint gondolnád! - és az Amazonas is a nappalidba költözik

Legújabb receptek

Csülök sörben sülve

A sörben sült csülök fejedelmi fogás, ráadásul jó kiadós is. Érdemes egy nappal a sütés előtt bepácolni a húst, hogy az ízek jól átjárják és finom szaftos, omlós legyen. Ameddig ...

Mákos-málnás vaníliás mousse torta

Sütésben gyakorlott, tapasztaltabb embereknek ajánlom a torta elkészítését. Sok apró részből áll, ami külön odafigyelést igényel. Fontos a megfelelő dermesztés, pihentetés. Megéri ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...