Új szakmát választ Alex, a pék, felesége pedig kitanulja a kenyérsütést

Ha van inspiráló történet, Galamb Alex sztorija minden bizonnyal az: a roma pék évek óta hátrányos helyzetű gyerekeknek tanítja a kenyérsütést, most pedig új szakmát is választott, sőt, felesége is péknek áll.

Galamb Alex régóta saját életútján keresztül példát mutatva edukálja a mélyszegénységben élő gyerekeket - már mi is forgattunk róla. A borsodi faluban élő roma pék, Alex a Sütni jó alapítvánnyal karöltve tevékenykedik, és az egész ország tiszteletét kivívta: immáron négy éve a Hernádnémetiben élő cigány gyerekeket tanítja a kenyérsütés mesterségére, sőt, házukban már tanpékség is működik - írja a 24.hu

Galamb Alex középen és a péktanoncok / Fotó: Nosalty

Alex karitatív munkája mellett sokáig egy cukrászdában is dolgozott Miskolcon, majd megszerezte a pék-cukrász technikusi képesítést, most pedig a Tokaj-Hegyalja Egyetem tanító szakára jár: pedagógus lesz belőle. Külön érdekesség, hogy diáktársait a szakra ő maga toborozta össze, így fél év alatt meg is lett a pék-cukrász szakoktatói képesítéshez szükséges létszámú diák.

Tavasszal kapott egy felkérést a szakképzőtől, hogy lenne-e kedve főállásban tanítani, ami mellett több ideje maradna az alapítványra és a családra is.

Míg Alex pedagógusnak készül, felesége, Mónika, aki eddig a gyerekeket nevelte otthon, egy gyrosozóban dolgozik majd, és elkezdi a szakképző iskolát is, mert megtetszett neki a pékszakma - tanára pedig férje, Alex lesz.

Közben az alapítványi munka is zajlik, nemrég kapott a legjobban tanuló gyerek és családja egy 200 ezer forint értékű ösztöndíjat, Alex tanpéksége teljesen üzemkész, a gyerekek közül pedig mindenki elvégezte az iskolát.

Sok sikert kívánunk nekik a jövőben is!

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Címlapról ajánljuk

4 recept a szerény tarhonyából, hogy ne mindig köret legyen

A tarhonya magyar, házias konyhánk egyik népszerű és ikonikus köretopciója, amit szívesen fogyasztunk szaftos pörköltek és egyéb raguk mellett. És míg erre a célra is tökéletesek az apró szemek, bátran felhasználhatjuk őket egyéb fogásokban is a salátától kezdve a desszertig, ha kedvünk épp úgy tartja.

Lakos Benedek

További cikkek