Mautner Zsófi, Tomcsányi Dóri és Rúzsa Magdi a te segítségedet is várják alkotásaikhoz

A híres gasztronómiai szakértő, a divattervező és az énekesnő a FUZETEA-val együtt hív fel mindenkit a közös alkotásra. „A fúzió ereje” egy olyan kezdeményezés, amellyel mindenkinek lehetősége lesz megmutatnia kreativitását.

Az alkotás élményét és összekötő erejét fedezhetjük fel áprilisban, amikor a FUZETEA Mautner Zsófi, Tomcsányi Dóri és Rúzsa Magdi közreműködésével kreatív pályázatot indít. Elmondásuk szerint mindhárman a művészi önkifejezésben találták meg az igaz szenvedélyt, és erre most mindenki másnak is lehetősége nyílik "A fúzió ereje" nevű kreatív pályázat keretében.

Mautner Zsófi, Tomcsányi Dóri és Rúzsa Magdi a te segítségedet is várják alkotásaikhoz

Bárki válhat alkotóvá, ha enged az inspiráció csábításának. Az ötletek fúziója pedig végtelen lehetőségeket rejt, ezt szeretné kiaknázni hazánk három elismert művésznője, hogy bevonja a kreativitásra nyitott közönséget az alkotásba.

Mindhárman egy félig kész művet mutatnak most be, és a Te segítségedet kérik a befejezéshez! Mautner Zsófi elkészítette túrókrémes piskótaalapját, és kíváncsi, hogyan gondolnád tovább a süteményét. Tomcsányi Dóri megálmodta legfrissebb ruhaterveit, de a mintákat szívesen rábízná arra, aki a legizgalmasabb pályamunkát küldi el neki. Rúzsa Magdi pedig már elkészült egy dallammal, de a szövegét most a közönségtől várja.

A fejünkben, a szívünkben, az ízlelőbimbóinkban elraktározott különböző tapasztalatokat, érzéseket, ízeket, kultúrákat, színeket, érzeteket úgy ötvözzük egymással, hogy abból valami új, egyedi születik

- mesélt Mautner Zsófi gasztroblogger, a Chili & Vanília alapítója.

A közös alkotást is nagyon várja: ”Nagyon szeretem másokból előcsalogatni az egyedi, személyes mondanivalójukat, ötleteiket. Ezek pedig általában engem is inspirálnak. Egy teljesen más látásmód izgalmas dolgokat tud létrehozni!”

Rúzsa Magdi énekesnő is hisz a fúzió erejében: „Szeretem, ha a jó dolgok találkoznak és ezáltal még izgalmasabbak lesznek. Mint a só és a csoki, együtt varázsolnak. Hiszem, hogy a csapatban való gondolkodás előre visz.”  És örül annak, hogy a feltörekvő tehetségek most lehetőséget kapnak megmutatni magukat: „Magam is egy tehetségkutatóban váltam ismertté és a mai napig szeretettel gondolok azokra, akik kitalálták, akik lehetőséget adtak, hogy ma az legyek, aki vagyok.”

Tomcsányi Dóri divattervező szerint a közös játék és a kollaboráció mindig inspiráló egy tervező számára, és izgatottan várja a beérkező pályamunkákat. Hozzátette:

Azt hiszem, a tervezői munkámat alapjaiban járja át a fúzió, hiszen a minták és formák egy közös egységet alkotnak, amiből áll a kollekció.

„A fúzió ereje” kampány április 12-én indul, a félkész alkotásokat aznap ismerhetik meg az érdeklődők a fuzetea.hu oldalon. És ekkortól várják Instagramon #afuzioereje hashtaggel az alkotók és a FUZETEA a társkreátorok ötleteit fotók, videók, szövegek formájában, május 7-ig. Ezután mindhárman kiválasztják a beérkezett javaslatok közül a nekik legjobban tetszőt, hogy az ötletgazdákkal közösen befejezzék, majd egy nagyszabású esemény keretein belül bemutassák a műalkotásokat.

Ahhoz, hogy téged is magával ragadhasson a fúzió ereje, olvasd el, hogyan inspirálódnak a profik:

„Elsőként csendet teremtek magam körül, mert már megtanultam, hogy fél siker, hogy ha az alkotáshoz megteremti magának az ember a megfelelő körülményeket. Aztán elkezdem tornáztatni az agyamat és minden szemszögből ráfókuszálni az adott feladatra. Sokszor nyerek inspirációt a művészetekből, vagy a szépirodalomból is” – osztja meg tapasztalatait Zsófi.

Magdi is hasonlókról számol be: Néha el kell engedni a dolgokat pár napra, hogy jó legyen. Görcsből nem sok nagy dolog született eddig. A legjobbakat hallgatom és olvasom ilyenkor. Az mindig segít.”

Dórinak is van saját bevett megoldása: „Engem mindig inspirálnak mások gondolatai, meglátásai, kulturális háttere, hiszen ezáltal egy új látásmód jelenhet meg a tervekben, ami számomra frissességet hoz egy kollekcióba.”

További részletek: fuzetea.hu


Interjúsorozatunk a gasztrovilág híres szereplőivel:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...