Nem elég erősek a fűszereid? Ez a 6 hiba az oka

Fűszerek nélkül, lássuk be, bizony nem sokra mennénk a konyhában. Ebbe az íztelen életbe kóstolhatunk bele olyankor, amikor beütnek az alábbi bakik. De mégis mitől gyengülhetnek a kedvenc ízesítőink? Nézzük meg együtt!

Sorakoznak a polcon a kis üvegcsék, mindegyik valamilyen zöld, sárga, barna port, morzsalékot, keveréket rejt. Elővesszük egyesével, boldogan szagolgatjuk a fűszerek kiszökkenő aromáját, mikor fedelük lekerül, majd ételeinkbe szórva őket, frissességet, hőt, zamatot, karaktert adunk át az alapanyagoknak. Legalábbis így megy ez ideális esetben. Ha azt tapasztaljuk, hogy erőteljesebb szórás után sem kapnak annyi ízt az ételeink, több dologra is elkezdhetünk gyanakodni. Az alábbi listában ezek az okok sorakoznak: mindegyik ludas a fűszerek ízének megfojtásában.

Nézd meg galériánkban, mitől veszíthetnek erejükből a fűszerek!

Néhány fűszeres finomság, amivel tesztelheted a fentieket:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezek a konyhai trükkök is jól jöhetnek később:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...