4 elhanyagolt fűszer, amit gyakrabban kéne használnod

Fűszerek nélkül bajosan tudnánk főzni – ezek a szárított vagy friss növények, bogyók és termések adják ételeink aromájának, zamatának jelentős részét. De vajon akadnak olyan üvegcsék a polcon, amelyekért ritkán nyúlunk?

Valószínűleg kevés olyan konyha van a világon, ahol ne akadna legalább öt különböző fűszer. Persze ez csak a szerény kiindulási alap: mondhatnánk, hogy a határ a csillag(ánizs)os ég. Azok, akik gyakran, szenvedélyesen és kreatívan főznek, hajlamosak előbb-utóbb egy egész szekrénynyi gyűjteményt felhalmozni, gyakran addig a pontig, amikor már a hátsó sorban megbújó fűszerek bizony feledésbe merülnek. Érdemes hát néhanapján némi kurátori munkát végezni, átnézni, hogy mi mindent rejt a fűszerespolcunk – ebben nyújthat segítséget az alábbi lista.

Nézd meg galériánkban az elhanyagolt fűszerek listáját!

Receptek a fűszerelhasználáshoz:

Zöldborsós sertéstokány

A tokányokat nagyon sokféleképpen el lehet készíteni, sertés vagy marha egyaránt finom, mi nagyon szeretjük, érdemes elkészíteni.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További konyhai tippeket mutatunk:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...