4 elhanyagolt fűszer, amit gyakrabban kéne használnod

Fűszerek nélkül bajosan tudnánk főzni – ezek a szárított vagy friss növények, bogyók és termések adják ételeink aromájának, zamatának jelentős részét. De vajon akadnak olyan üvegcsék a polcon, amelyekért ritkán nyúlunk?

Valószínűleg kevés olyan konyha van a világon, ahol ne akadna legalább öt különböző fűszer. Persze ez csak a szerény kiindulási alap: mondhatnánk, hogy a határ a csillag(ánizs)os ég. Azok, akik gyakran, szenvedélyesen és kreatívan főznek, hajlamosak előbb-utóbb egy egész szekrénynyi gyűjteményt felhalmozni, gyakran addig a pontig, amikor már a hátsó sorban megbújó fűszerek bizony feledésbe merülnek. Érdemes hát néhanapján némi kurátori munkát végezni, átnézni, hogy mi mindent rejt a fűszerespolcunk – ebben nyújthat segítséget az alábbi lista.

Nézd meg galériánkban az elhanyagolt fűszerek listáját!

Receptek a fűszerelhasználáshoz:

Zöldborsós sertéstokány

A tokányokat nagyon sokféleképpen el lehet készíteni, sertés vagy marha egyaránt finom, mi nagyon szeretjük, érdemes elkészíteni.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További konyhai tippeket mutatunk:

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...