Nem hinnéd, de ez a fürdőszobád legkoszosabb része

Ha a fürdőszobában található koszos területekre gondolunk, először biztosan a vécé vagy a csap jut az eszünkbe, pedig egyáltalán nem ezek a legvészesebb részei a helyiségnek.

Ha megkérdeznének, melyik a fürdőszobád legkoszosabb területe, biztos, hogy a vécét mondanád, ugye? Nyilvánvaló, hogy vannak olyan szituációk, amikor a nem megfelelő higiénia miatt a vécé a legneccesebb része a helyiségnek, de ha megfelelően takarítasz, akkor sem ezzel, sem az olyan, látványosan koszosodó helyekkel nem lehet gond, mint a csap vagy a fürdőkád. A fürdőszoba legkoszosabb része biztosan az, amire senki nem gondolt volna:

az a hely, ahol a nedves törölközőidet tárolod a száradáshoz.

A Rointe - elektromos fűtéssel és hűtéssel foglalkozó vállalat - kutatása szerint ez azt jelenti, hogy a leginkább fertőzésveszélyes és baktériumoktól telített helye a fürdőszobádnak a radiátor vagy a törölközőszárító. Ennek két oka is van: a nedves törölközők melegágyai a különböző baktériumok, gombák, más mikrobák szaporodásának, ráadásul ezek azok a fürdőszobai területek, amelyeket az emberek a legritkábban takarítanak.

Igaz, a kutatáshoz nem túl sok (szám szerint öt darab) fürdőszobát vizsgáltak át, és megállapították, hogy 60 százalékukban a törölközőtartók bizonyultak a legkoszosabbnak. A vécék csak 10 százalékot tettek ki a legkoszosabb kategóriában, 20 százalékuk ezzel szemben a skála másik végére, a tiszta kategóriába esett.

Érdekes, hogy a legtisztább területek a csapok és a zuhanyfej voltak, ezek egyike sem esett a nagyon koszos kategóriába.

A Rointe kérdőívet is készített a britek között, akik azt mondták, hogy a koronavírus-járvány miatt többet takarítanak, ennek ellenére csupán 11 százalékuk mondta azt, hogy havonta takarítja a törölközőszárítót, 17 százalékuk pedig, hogy a fürdőben található radiátort sikálja ilyen gyakran. 7 százalék elismerte, hogy soha nem tisztítja a radiátort. A megkérdezettek 10 százalékánál is kevesebb pucolja hetente ezeket a koszos területeket.

Forrásunk volt.


Ezeket a cikkeket is érdemes elolvasnod!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...