Függőséget okozhat a sós karamella

Ehhez kutatni sem kellett volna. Mi anélkül is a függői vagyunk...

A mennyei sós karamella szósznak nincs olyan ember, aki ellenállni tudna. Az öntet tömör cukor- és kalóriabomba, de egy jó karamellás öntet minden fagylaltot és sütit felturbóz.

A sós karamellás édességeknek mi speciel függői vagyunk. Lehet nem véletlenül? A Floridai Egyetem kutatói szerint a sós karamella függőséget okozhat.

Az egyetem 150 ember részvételével készítette el kutatását. A vizsgálatból azt a következtetést vonták le, hogy amikor nagyon sós, édes vagy zsíros ételt eszünk, akkor az agyunkbanendogén opiátokszabadulnak fel.

A kutatók szerint az agyukban felszabadult vegyületek miatt a szervezetünk egyre többet és többet akar az ilyen ételekből. Ezért nem tudunk például egy szeletnél megállni, amikor egy sós karamellás tortát kóstolunk.

Ezeket olvastad már?

Mindent a karamellizálásról

A cukor sokféle lehet, de karamellizálás szempontjából mindegyikben ugyanaz a bámulatos folyamat játszódik le. A karamellizálás miért is a gasztronómia alfája és omegája?

Coook

via Metro

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek