Függőséget okozhat a sós karamella

Ehhez kutatni sem kellett volna. Mi anélkül is a függői vagyunk...

A mennyei sós karamella szósznak nincs olyan ember, aki ellenállni tudna. Az öntet tömör cukor- és kalóriabomba, de egy jó karamellás öntet minden fagylaltot és sütit felturbóz.

Sós karamella

Ismét külföldön, és mivel nem vagyok túl eredeti, akárcsak 4 éve, most is főzve ismerkedek. Ezt a receptet egy tűzrőlpattant francia lányzótól tanultam, aki sokfelé megfordult - ...

A sós karamellás édességeknek mi speciel függői vagyunk. Lehet nem véletlenül? A Floridai Egyetem kutatói szerint a sós karamella függőséget okozhat.

Az egyetem 150 ember részvételével készítette el kutatását. A vizsgálatból azt a következtetést vonták le, hogy amikor nagyon sós, édes vagy zsíros ételt eszünk, akkor az agyunkbanendogén opiátokszabadulnak fel.

A kutatók szerint az agyukban felszabadult vegyületek miatt a szervezetünk egyre többet és többet akar az ilyen ételekből. Ezért nem tudunk például egy szeletnél megállni, amikor egy sós karamellás tortát kóstolunk.

Ezeket olvastad már?

Mindent a karamellizálásról

A cukor sokféle lehet, de karamellizálás szempontjából mindegyikben ugyanaz a bámulatos folyamat játszódik le. A karamellizálás miért is a gasztronómia alfája és omegája?

Coook

via Metro

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...