A ropogós panírba bújt olvadt sajt nemcsak a tejterméket és tojást is fogyasztó vegetáriánusok és a gyerekek kedvence, hanem mindenki imádja! Frissensültre vágysz? Ránts sajtot!
Sütőben sült rántott sajt
Húst rántottam már így Gabi barátnőm tanácsára, és most kipróbáltam ezt sajttal is. Ez is olyan ízletes lett. Áfonyaszósszal pedig minden ínyenc ízlését kielégíti.
Így készítsd!
Ha rántott sajtra fáj a fogad, először a megfelelő sajtot kell kiválasztanod, ez lehet trappista, gouda, edámi vagy ementáli is. A keményebb fajták mindenképpen alkalmasabbak a rántásra, mint a puhábbak, hiszen azok még könnyebben kifolyhatnak a bundából – ez pedig az egyik legnagyobb kihívás, ami a rántottsajt-sütést illeti!
NoSalty-tipp: De ha valami különlegesebbet szeretnél, panírozz camembert-t, mozzarellát vagy fetát!
Szintén a sajt „kordában” tartása miatt fontos, hogy mindig duplán, esetleg triplán panírozzunk. Először a vastagabbra, 5-7 mm-esre vágott sajtszeleteket forgassuk meg tejben vagy vízben, így ugyanis jobban megmarad rajta a liszt, majd jöhet a felvert tojás, végül a zsemlemorzsa. De ha ez neked sok, a liszt-tojás-liszt-tojás-prézli vagy a liszt-tojás-prézli-tojás-prézli panírozás is elég lehet.
Sonkába tekert rántott sajt
A családom mindenféle húsnál többre becsüli ezt a fajta rántott sajtot. Hiába próbálkozom akármilyen extra, finom, új húsos receptekkel, végül csak megkérdik: rántott sajt is lesz, ...
Rántott sajt töltve
A rántott sajtot nagyon szeretjük, de a bolti nem az igazi. Ez egy "felturbózott" verzió, ami nagyon laktató és a megmaradt sonka, tojás is felhasználható hozzá. Krumplipürével, ...
Rántott gouda sajt
Ha a sajtot panírozás előtt 1-2 órára hűtőbe tesszük, vagy egy félórára mélyhűtőbe, és utána csak egyszer panírozzuk, akkor is sokkal jobban fogja bírni a forró olajat. A panír ...
Rántott sajt zöldséges párolt rizzsel
Akciós volt a kedvenc boltomban a rántani való sajt (Hajdúsági), mesés íze van magában is :-)), így tudtam, hogy rántva még finomabb lesz. Mivel már régen szerettem volna elkészíteni, ...
Rántott juhsajt és ementáli
Valahogy a juhsajt nem olyan, mint régen, legalább is az, amit én vettem. Olyan, mintha gipsz lenne benne, sűrű és ízetlennek tűnt. Sajnáltam volna csak úgy kidobni, ezért gondoltam, hogy ...
Kockasajt rántva
Nagyon szeretjük a rántott sajtot, de eddig nem igazán sikerült, mindig kifolyt a sajt, és megégett. Most mégis tettem egy újabb próbát (igaz már a szeletelésnél majdnem feladtam, mert ...
Bundázott sajt
Nagyon szeretem a rántott sajtot, de sokszor nincs kedvem a panírozással bajlódni. A barátom édesanyjától lestem el ezt a kis trükköt, kicsit hasonlít a palacsintatésztára. Így gyorsabb ...
Töltött rántott sajttekercs
A sajtnyújtással nem árt kissé gyorsan dolgozni, és fél órát pontosan betartani! Vannak képeim a különböző fázisokról, de Én csak egy képet tudok ide betenni. 4 éve ballagáson ...
Rántott sajt kicsit másképp
Volt otthon sajtom, amit el szerettem volna használni. És mivel szeretek új dolgokat kipróbálni, ezt készítettem ebédre. Nagyon finom, és még a panírból sem csurog ki a sajt, amit nagyon ...
Zabkorpás rántott hús és sajt brokkolipürével
Ezer éve nem ettem rántott húst. Nem is jutott eszembe sokáig... Viszont valamelyik vasárnap nagyon megkívántam, és egy kicsit fogyis verziót alakítottam ki. A brokkolipüré meg ...
Rántott reszelt sajt
Egy cseh weboldalon olvastam ezt a receptet, és megtetszett az egyszerűsége. Nem kellett vele annyit bajlódni, mint a hagyományos rántott sajtal. És ami a lényeg, hogy nem csurgott ki a ...
Rántott sajttekercs
Nem könnyű jó rántott sajtot készíteni, ha nem a megfelelő sajtot választjuk, és még a dupla panírozásnál is előfordul, hogy kifolyik a sajt sülés közben. A kimondottan rántani ...
Baconbe tekert füstölt sajt rántva
A bacon-sajt kombináció nagyon finom. Rántva meg pláne finom!
Rántott sajtgolyók
Nagyon szeretjük a rántott sajtot, de hát a panírozás.... Sokszor még a dupla bundából is kifolyt a sajt. Aztán egyszer, évekkel ezelőtt Babi barátnőmnél kóstoltuk ezeket a ...
Rántott trappista sajt
Nagyon szeretik a gyerekeim a rántott sajtot, ezért én megveszek egy fél sajtot, és amikor olyan kedvem van, felszeletelem az egészet, és bepanírozom. Majd tizesével zacsiba rakom őket, ...
Diós rántott sajt sárgarépás burgonyapürével
A recept a Nagy Ízvadászat a 24 Óra gasztronómiai sorozatának receptversenyére készült Ovo-lakto vegetáriánus recept. . A fotót E.Nagy Lajos készítette és a kép internetes ...
Rántott Medve sajt
Nagyon szeretjük a sajtokat. Nem olyan régen a vitnyédi Országos Sajtversenyen jártunk, és itt találtunk rá a rántani való Medve sajtra. Nagyon jól lehet sütni, nem folyik el. Ízre is ...
Camembert sajt diós panírban, áfonyával
Gyerekkoromban étteremben minden alkalommal rántott sajtot kértem. Azóta persze felhagytam ezzel a berögzött szokással, de néha azért még megkívánom a rántott sajtot. Ilyenkor készül a ...
Még több rántott sajtért kattints ide! >>
A sütés titka a gyorsaság! Ezért forró olajban készítsd a rántott sajtot, és csak addig süsd, amíg a panír aranybarna nem lesz – különben kifolyhat a sajt. Ugyanez történhet, ha nem elég forró olajban készíted!
Köretként hasábburgonya, rizs, rizibizi, krumplipüré illik hozzá, a tartár szinte kötelező, de a friss salátát se sajnáld!