Frissensült-kalauz: rántott sajt

A ropogós panírba bújt olvadt sajt nemcsak a tejterméket és tojást is fogyasztó vegetáriánusok és a gyerekek kedvence, hanem mindenki imádja! Frissensültre vágysz? Ránts sajtot!

Sütőben sült rántott sajt

Húst rántottam már így Gabi barátnőm tanácsára, és most kipróbáltam ezt sajttal is. Ez is olyan ízletes lett. Áfonyaszósszal pedig minden ínyenc ízlését kielégíti.

Így készítsd!

Ha rántott sajtra fáj a fogad, először a megfelelő sajtot kell kiválasztanod, ez lehet trappista, gouda, edámi vagy ementáli is. A keményebb fajták mindenképpen alkalmasabbak a rántásra, mint a puhábbak, hiszen azok még könnyebben kifolyhatnak a bundából – ez pedig az egyik legnagyobb kihívás, ami a rántottsajt-sütést illeti!

NoSalty-tipp: De ha valami különlegesebbet szeretnél, panírozz camembert-t, mozzarellát vagy fetát!

Íme, a panír titkai >>

Szintén a sajt „kordában” tartása miatt fontos, hogy mindig duplán, esetleg triplán panírozzunk. Először a vastagabbra, 5-7 mm-esre vágott sajtszeleteket forgassuk meg tejben vagy vízben, így ugyanis jobban megmarad rajta a liszt, majd jöhet a felvert tojás, végül a zsemlemorzsa. De ha ez neked sok, a liszt-tojás-liszt-tojás-prézli vagy a liszt-tojás-prézli-tojás-prézli panírozás is elég lehet.

Sonkába tekert rántott sajt

A családom mindenféle húsnál többre becsüli ezt a fajta rántott sajtot. Hiába próbálkozom akármilyen extra, finom, új húsos receptekkel, végül csak megkérdik: rántott sajt is lesz, ...

Rántott sajt töltve

A rántott sajtot nagyon szeretjük, de a bolti nem az igazi. Ez egy "felturbózott" verzió, ami nagyon laktató és a megmaradt sonka, tojás is felhasználható hozzá. Krumplipürével, ...

Rántott gouda sajt

Ha a sajtot panírozás előtt 1-2 órára hűtőbe tesszük, vagy egy félórára mélyhűtőbe, és utána csak egyszer panírozzuk, akkor is sokkal jobban fogja bírni a forró olajat. A panír ...

Rántott juhsajt és ementáli

Valahogy a juhsajt nem olyan, mint régen, legalább is az, amit én vettem. Olyan, mintha gipsz lenne benne, sűrű és ízetlennek tűnt. Sajnáltam volna csak úgy kidobni, ezért gondoltam, hogy ...

Kockasajt rántva

Nagyon szeretjük a rántott sajtot, de eddig nem igazán sikerült, mindig kifolyt a sajt, és megégett. Most mégis tettem egy újabb próbát (igaz már a szeletelésnél majdnem feladtam, mert ...

Bundázott sajt

Nagyon szeretem a rántott sajtot, de sokszor nincs kedvem a panírozással bajlódni. A barátom édesanyjától lestem el ezt a kis trükköt, kicsit hasonlít a palacsintatésztára. Így gyorsabb ...

Töltött rántott sajttekercs

A sajtnyújtással nem árt kissé gyorsan dolgozni, és fél órát pontosan betartani! Vannak képeim a különböző fázisokról, de Én csak egy képet tudok ide betenni. 4 éve ballagáson ...

Rántott sajt kicsit másképp

Volt otthon sajtom, amit el szerettem volna használni. És mivel szeretek új dolgokat kipróbálni, ezt készítettem ebédre. Nagyon finom, és még a panírból sem csurog ki a sajt, amit nagyon ...

Rántott reszelt sajt

Egy cseh weboldalon olvastam ezt a receptet, és megtetszett az egyszerűsége. Nem kellett vele annyit bajlódni, mint a hagyományos rántott sajtal. És ami a lényeg, hogy nem csurgott ki a ...

Rántott sajttekercs

Nem könnyű jó rántott sajtot készíteni, ha nem a megfelelő sajtot választjuk, és még a dupla panírozásnál is előfordul, hogy kifolyik a sajt sülés közben. A kimondottan rántani ...

Rántott sajtgolyók

Nagyon szeretjük a rántott sajtot, de hát a panírozás.... Sokszor még a dupla bundából is kifolyt a sajt. Aztán egyszer, évekkel ezelőtt Babi barátnőmnél kóstoltuk ezeket a ...

Rántott trappista sajt

Nagyon szeretik a gyerekeim a rántott sajtot, ezért én megveszek egy  fél sajtot, és amikor olyan kedvem van, felszeletelem az egészet, és bepanírozom. Majd tizesével zacsiba rakom őket, ...

Rántott Medve sajt

Nagyon szeretjük a sajtokat. Nem olyan régen a vitnyédi Országos Sajtversenyen jártunk, és itt találtunk rá a rántani való Medve sajtra. Nagyon jól lehet sütni, nem folyik el. Ízre is ...

Még több rántott sajtért kattints ide! >>

A sütés titka a gyorsaság! Ezért forró olajban készítsd a rántott sajtot, és csak addig süsd, amíg a panír aranybarna nem lesz – különben kifolyhat a sajt. Ugyanez történhet, ha nem elég forró olajban készíted!

Köretként hasábburgonya, rizs, rizibizi, krumplipüré illik hozzá, a tartár szinte kötelező, de a friss salátát se sajnáld!

Elfelejtett köretek >>

Frissensült-kalauz: vadászszelet >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod! >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Hókifli

Minden karácsonykor kerül belőle ünnepi asztalra. Nagyon szeretjük!

Fedák-torta

A karácsonyhoz nálunk hozzátartozik egy finom gesztenyés sütemény, vagy éppen torta, így ez a finom, gesztenyés torta is nagy kedvencünk.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...