A legjobb módszer, hogy az uborka friss maradjon télire

Szezonális uborkához nemigen fogunk télen hozzájutni, de van módja annak, hogy a télen is elővegyük, és a tányérra szeleteljük. Az uborka lefagyasztása ismert lehet sokak számára, de nem mindegy, hogy ezt hogyan tesszük. Mutatjuk a legjobbat!

Jó barát a fagyasztó, ami nemcsak maradékmentésre, hanem „hibernálásra” is jól használható, ha arról van szó, hogy szeretnénk eltenni télire a nyár ízét. Most az uborka lefagyasztásához adunk egy kis segítséget, hogy télen frissen és ropogósan vehesd elő a mélyhűtőből.

Azonos vastagságú szeleteket vágjunk

Bár a legkézenfekvőbb, hogy egészben tegyük a fagyasztóba az uborkát, viszont így könnyedén válik puhává és vizenyőssé.

Ezt elkerülve, a legjobb, ha felszeletelve tesszük a mínuszba. Akár 6-9 hónapig is jól érzi magát a hűsben, majd mielőtt felhasználásra kerülne, tegyük át egy éjszakára a hűtőbe.

Arra mindenképp számítani kell, hogy kicsivel puhább lesz, mint újkorában.

Így fagyasszuk le

Ha már biztosak vagyunk abban, hogy szeretnénk egy adagot lefagyasztani, akkor szeleteljük fel az uborkát körülbelül 6 mm vastag szeletekre, majd helyezzük őket sütőpapírra, és tegyük a mélyhűtőbe 3 órára. Ezután vegyük ki, és műanyag dobozba áttéve a szeleteket mehet vissza a hidegbe, míg felhasználásra nem kerül.

Forrásunk volt.


Még több otthon tipp:

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...