A legjobb módszer, hogy az uborka friss maradjon télire

Szezonális uborkához nemigen fogunk télen hozzájutni, de van módja annak, hogy a télen is elővegyük, és a tányérra szeleteljük. Az uborka lefagyasztása ismert lehet sokak számára, de nem mindegy, hogy ezt hogyan tesszük. Mutatjuk a legjobbat!

Jó barát a fagyasztó, ami nemcsak maradékmentésre, hanem „hibernálásra” is jól használható, ha arról van szó, hogy szeretnénk eltenni télire a nyár ízét. Most az uborka lefagyasztásához adunk egy kis segítséget, hogy télen frissen és ropogósan vehesd elő a mélyhűtőből.

Azonos vastagságú szeleteket vágjunk

Bár a legkézenfekvőbb, hogy egészben tegyük a fagyasztóba az uborkát, viszont így könnyedén válik puhává és vizenyőssé.

Ezt elkerülve, a legjobb, ha felszeletelve tesszük a mínuszba. Akár 6-9 hónapig is jól érzi magát a hűsben, majd mielőtt felhasználásra kerülne, tegyük át egy éjszakára a hűtőbe.

Arra mindenképp számítani kell, hogy kicsivel puhább lesz, mint újkorában.

Így fagyasszuk le

Ha már biztosak vagyunk abban, hogy szeretnénk egy adagot lefagyasztani, akkor szeleteljük fel az uborkát körülbelül 6 mm vastag szeletekre, majd helyezzük őket sütőpapírra, és tegyük a mélyhűtőbe 3 órára. Ezután vegyük ki, és műanyag dobozba áttéve a szeleteket mehet vissza a hidegbe, míg felhasználásra nem kerül.

Forrásunk volt.


Még több otthon tipp:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha pénzt spórolnátok a bolti kencéken, készítsétek el McMenemy Márk...

Idén ősszel is igen enyhe az idő, így nyugodtan tervezhetünk nagy sétákat és kirándulásokat a szabadba. A természetjáráshoz pedig szendvics is dukál, hiszen egy mindenféle földi jóval megpakolt szendó remek ebéd lehet egy kirándulós napon. Fontos azonban, hogy laktató és tápláló is legyen - szerencsére Márk pont egy ilyen receptet hozott nektek!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek