Jó barát a fagyasztó, ami nemcsak maradékmentésre, hanem „hibernálásra” is jól használható, ha arról van szó, hogy szeretnénk eltenni télire a nyár ízét. Most az uborka lefagyasztásához adunk egy kis segítséget, hogy télen frissen és ropogósan vehesd elő a mélyhűtőből.
Bár a legkézenfekvőbb, hogy egészben tegyük a fagyasztóba az uborkát, viszont így könnyedén válik puhává és vizenyőssé.
Ezt elkerülve, a legjobb, ha felszeletelve tesszük a mínuszba. Akár 6-9 hónapig is jól érzi magát a hűsben, majd mielőtt felhasználásra kerülne, tegyük át egy éjszakára a hűtőbe.
Arra mindenképp számítani kell, hogy kicsivel puhább lesz, mint újkorában.
Így fagyasszuk le
Ha már biztosak vagyunk abban, hogy szeretnénk egy adagot lefagyasztani, akkor szeleteljük fel az uborkát körülbelül 6 mm vastag szeletekre, majd helyezzük őket sütőpapírra, és tegyük a mélyhűtőbe 3 órára. Ezután vegyük ki, és műanyag dobozba áttéve a szeleteket mehet vissza a hidegbe, míg felhasználásra nem kerül.
Még több otthon tipp: