A friss tejfehérje-allergiás nő magának főz: 1 étel, két recept, nagy öröm, csirke

Tejfehérje-elvonásom első hetének két hasraütős receptje - egytálétel rizzsel illetve bulgurral, gyümölccsel, csirkével. Szerintem tök jók lettek, tényleg.

Az egyedül élés és főzés talán legszebb vonása, hogy azt eszem, amit csak akarok. Senki se szól bele, ha állva vacsorázom, mint a lovak, este 11-kor, vagy ha megcsinálom magamnak a menzás meggymártást hússal, és akkor se néz rám bután egy lélek se, ha heti szinten finomfőzelékre kívánok rá. Imádom, na.

via GIPHY

Most viszont csirkében gondolkodtam, és mellé valami gabonában. Plusz még valamiben, ami feldobja, és nem fűszerezés. Mert a natúr csirkemell+rizs+párolt brokkoli triótól kezd már tikkelni a jobb szemem.

Az van ugyanis, hogy immár második hete tejfehérje-megvonásom vagyok, aminek értelmében még csak laktózmentes termékeket sem fogyaszthatok. Húzós, gondolkodni kell, előre. És főzni. Minél többet, magamra.

via GIPHY

I. Római köményes csirkeegytál + rizs + ananász

Átsütöm a csirkemellcsíkokat (pl. kókuszolajon) - római köménnyel, hogy ne ragadjunk le a só és bors kombójánál. Fokhagyma is mehet rá, nyilván. Mindezt jázminrizzsel tálalom. Az egészet pedig megdobtam ananászdarabkákkal - igen, tudom, a hawaii pizza és általában az ananász ötlete hússal a háborús bűnökkel esik egy fiókba, nem érdekel. Nem konzerv volt, hanem igazi ananász, és egyszerűen imádom az édes-friss-savanykás roppanósságát egy főételben. Zöldhagymával is megszórtam. Kicsit száraz lett, bevallom.

Az ananászos

II. Ázsiai(as) narancsos csirkeegytál + bulgur + gránátalma

A másik recept meg kb. ugyanez, 90 fokban elfordítva - csirkemellcsíkok kókuszolajon, szezámolajban, szójaszószban, kis rizsecettel, kevés narancslében megpárolva-sütve hagymával, jó fokhagymásan, ezt rá a kis bulguromra, megszórva NAGYON sok gránátalmamaggal és friss zöldhagymával. Nem igazán lehetett vele vitatkozni. Újra megcsinálós.

Te is utálod pucolni? Próbáld így:

Így kell gránátalmát pucolni - az eddigi leghatékonyabb "mit hogyan" videó a témában

A gránátalmás

Elkészítési idejük max. 20 perc. No tejtermék, nincs sok kalória, bárki meg tudja csinálni, és legalább gyümölcsöt is ettél!

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...