Az egyedül élés és főzés talán legszebb vonása, hogy azt eszem, amit csak akarok. Senki se szól bele, ha állva vacsorázom, mint a lovak, este 11-kor, vagy ha megcsinálom magamnak a menzás meggymártást hússal, és akkor se néz rám bután egy lélek se, ha heti szinten finomfőzelékre kívánok rá. Imádom, na.
Most viszont csirkében gondolkodtam, és mellé valami gabonában. Plusz még valamiben, ami feldobja, és nem fűszerezés. Mert a natúr csirkemell+rizs+párolt brokkoli triótól kezd már tikkelni a jobb szemem.
Az van ugyanis, hogy immár második hete tejfehérje-megvonásom vagyok, aminek értelmében még csak laktózmentes termékeket sem fogyaszthatok. Húzós, gondolkodni kell, előre. És főzni. Minél többet, magamra.
I. Római köményes csirkeegytál + rizs + ananász
Átsütöm a csirkemellcsíkokat (pl. kókuszolajon) - római köménnyel, hogy ne ragadjunk le a só és bors kombójánál. Fokhagyma is mehet rá, nyilván. Mindezt jázminrizzsel tálalom. Az egészet pedig megdobtam ananászdarabkákkal - igen, tudom, a hawaii pizza és általában az ananász ötlete hússal a háborús bűnökkel esik egy fiókba, nem érdekel. Nem konzerv volt, hanem igazi ananász, és egyszerűen imádom az édes-friss-savanykás roppanósságát egy főételben. Zöldhagymával is megszórtam. Kicsit száraz lett, bevallom.
II. Ázsiai(as) narancsos csirkeegytál + bulgur + gránátalma
A másik recept meg kb. ugyanez, 90 fokban elfordítva - csirkemellcsíkok kókuszolajon, szezámolajban, szójaszószban, kis rizsecettel, kevés narancslében megpárolva-sütve hagymával, jó fokhagymásan, ezt rá a kis bulguromra, megszórva NAGYON sok gránátalmamaggal és friss zöldhagymával. Nem igazán lehetett vele vitatkozni. Újra megcsinálós.
Te is utálod pucolni? Próbáld így:
Így kell gránátalmát pucolni - az eddigi leghatékonyabb "mit hogyan" videó a témában
Elkészítési idejük max. 20 perc. No tejtermék, nincs sok kalória, bárki meg tudja csinálni, és legalább gyümölcsöt is ettél!
Ezeket láttad?
Ezeket olvastad már?
SZINGLIKONYHA: hasraütős 20 perces kamuázsiai tészta csirkével és brokkolival
Egyedül élek. Nő vagyok. Többnyire magamnak főzök. És nem vagyok gyakorlott szakács. Se gasztrofotós. Bénázom, de ki nézi? Szóval így csinálom én.
Brecz JuditSzinglikonyha: bénázások a konyhában, avagy így főzök én otthon, csak...
Egyedül élek. Nő vagyok. Többnyire magamnak főzök. És nem vagyok gyakorlott szakács. Se gasztrofotós. Bénázom, de ki nézi? Szóval így csinálom én.
Brecz JuditEszméletlen durva ételsminkeket fest magára ez a lány - tényleg...
Ha láttál már durva sminket, azt az élményt minimum duplázd meg - külön hátrányt jelent, ha éhes is vagy, mert ezek az ételek, amiket a lány magára fest, totál valósághűk!
Brecz JuditEnnél szebb csokitorta-felvágást ma már nem látsz - ezt nézd!
Ha nyűgös vagy ma, és rád férne valamiféle boldogsághormon-löket, ezt a csokitorta-felvágást nézd - kivéve, ha nincs a kezed ügyében édesség, mert akkor sírni fogsz.
Brecz Judit