Ezekre ügyelj, ha friss paradicsommal főzöl nyáron konzerv helyett

Ugyan a legnagyobb öröm a konyhában, amikor végre átválthatunk konzervről friss paradicsomra nyáron, nem árt, ha odafigyelünk az alábbi dolgokra, amikor a lédús alapanyaggal főzünk.

Nem is kérdés, hogy a friss paradicsom ezerszer felülmúlja a konzervbe vagy üvegbe zárt, darabolt, passzírozott vagy sűrített termékeket – az egyik legnagyobb, mégis legegyszerűbb konyhai „luxusnak” számít, amikor végre nyáron mellőzhetjük a boltban vett árukat. Persze ilyenkor, az első pár alkalommal mindig ráébredhet az ember, hogy azért a friss paradicsom nem teljesen úgy viselkedik, mint konzervbe zárt társai. Nézzük, mire érdemes ügyelni!

Nézd meg galériánkban a friss paradicsommal főzés „szabályait”, a tippekért kattints a képre!

Isteni paradicsomos receptek, melyek nélkül nem nyár a nyár:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több inspiráció és segítség a nyári főzéshez:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...