Ezekre ügyelj, ha friss paradicsommal főzöl nyáron konzerv helyett

Ugyan a legnagyobb öröm a konyhában, amikor végre átválthatunk konzervről friss paradicsomra nyáron, nem árt, ha odafigyelünk az alábbi dolgokra, amikor a lédús alapanyaggal főzünk.

Nem is kérdés, hogy a friss paradicsom ezerszer felülmúlja a konzervbe vagy üvegbe zárt, darabolt, passzírozott vagy sűrített termékeket – az egyik legnagyobb, mégis legegyszerűbb konyhai „luxusnak” számít, amikor végre nyáron mellőzhetjük a boltban vett árukat. Persze ilyenkor, az első pár alkalommal mindig ráébredhet az ember, hogy azért a friss paradicsom nem teljesen úgy viselkedik, mint konzervbe zárt társai. Nézzük, mire érdemes ügyelni!

Nézd meg galériánkban a friss paradicsommal főzés „szabályait”, a tippekért kattints a képre!

Isteni paradicsomos receptek, melyek nélkül nem nyár a nyár:

Tradicionális pasta alla Norma

Szicília egyik legismertebb tésztája egy híres olasz operáról kapta a nevét... vagy mégsem? Az elnevezésről több elmélet is fennáll: az egyik szerint Vincenzo Bellini zeneszerző Norma ...

Tökös lecsó rusztikusan

Árpi keni-vágja a gasztronómiát, ugyanakkor esküszik rá, hogy a rend a lelke mindennek, ha főzésre kerül a sor. Ezt a konyhai aranyszabályt pedig ennek a fantasztikus tökös lecsónak az ...

Kovászos uborkás gazpacho

Ha még nem vagyunk torkig a nyár legüdítőbb hideg levesével, vigyük el egy utolsó körre, mégpedig a legéretebb nyárvégi paradicsomok és a szezon legvégső kovászos uborkájának ...

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több inspiráció és segítség a nyári főzéshez:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...