Friss nyári leves zöldbabbal

A nyár kincsei közül a friss, ropogós zöldbab az egyik legnépszerűbb zöldség, amely egyszerűségével nyűgöz le. Engedjük szabadon a fantáziánkat egy igazán hűs zöldbablevesért!

Jéghideg kapros zöldbableves recept

A nyári hőségben igazán jól tud esni egy igazán frissítő zöldség- vagy gyümölcsleves. Pótolja vitamin- és folyadékszükségletünket, tápláló és egészséges, emellett a kánikulát is elviselhetőbbé teszi. A ropogós zöldbab a leves textúráját is igazán feldobja, persze ehhez egy kis konyhatrükköt is meg kell tanulnunk.

Ez a jéghideg kapros zöldbableves kevés olajon dinsztelt hagyma, fokhagyma, burgonya és és zöldbab krémes ötvözetére épít. Ezeket az alapanyagokat alaplében főzzük puhára, majd összeturmixoljuk. Eddig nincs is semmi különös benne. Ami érdekessé teszi az a blansírozott zöldbab, amely az eljárás során nemcsak ropogós állagát, de vitaminjait is megőrzi. Tegyük 1-3 percre forró vízbe a babot, majd gyorsan jéghideg víz alá, ezután pedig az előre elkészített levessel tálaljuk.

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A Lindt sem akar lemaradni: ennyiért adja dubaji csokiját

Az internetsztár dubaji csokit lassan senkinek sem kell bemutatnunk, hiszen ez az a közel-keleti édesség, ami nálunk is egyre keresettebb. A hazai cukrászdák is igyekeznek felvenni a versenyt az édességgyártókkal, sorra dobják piacra saját dubaji csokijukat. A Lindt is így tett, lássuk, mennyibe kerül a limitált kiadású csokoládé náluk!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...