A nyári hőségben igazán jól tud esni egy igazán frissítő zöldség- vagy gyümölcsleves. Pótolja vitamin- és folyadékszükségletünket, tápláló és egészséges, emellett a kánikulát is elviselhetőbbé teszi. A ropogós zöldbab a leves textúráját is igazán feldobja, persze ehhez egy kis konyhatrükköt is meg kell tanulnunk.
Ez a jéghideg kapros zöldbableves kevés olajon dinsztelt hagyma, fokhagyma, burgonya és és zöldbab krémes ötvözetére épít. Ezeket az alapanyagokat alaplében főzzük puhára, majd összeturmixoljuk. Eddig nincs is semmi különös benne. Ami érdekessé teszi az a blansírozott zöldbab, amely az eljárás során nemcsak ropogós állagát, de vitaminjait is megőrzi. Tegyük 1-3 percre forró vízbe a babot, majd gyorsan jéghideg víz alá, ezután pedig az előre elkészített levessel tálaljuk.