A boltban vagy a hentespult előtt állva mindenki igyekszik a lehető legfrissebb, legkívánatosabb húst kiválasztani. Ahhoz, hogy meggyorsítsuk a választás folyamatát, adunk nektek 4 praktikus szempontot, amivel a legfrissebb darabot tudjátok kosárba tenni. Lássuk, mikre érdemes figyelni hús választásakor!
Kattints a galériára, és ismerd meg a 4 fontos húsválasztási szempontot!
Ez a 4 tipp segít, hogy a legfrissebb húst tudd kiválasztani a húspultból
2. Szín
Az adott hús színe is sokat elárul frissességéről. Talán ez neked sem újdonság, de minél vörösebb színe van a húsnak, annál frissebb darabról van szó. Ez a csirke esetében inkább egy rózsaszínes árnyalatot jelent, amin zöldes vagy szürkés foltot látsz, azt semmiképp ne vedd meg. A marhahús lilás és pirosas színe a legbiztatóbb, ha barnás vagy szürkés foltok mutatkoznak meg a marha- vagy sertéshúson, akkor az már megromlott.
3. Hőmérséklet
Érdemes tudni, hogy a hűtőpultokat maximum 5 fokon lehet üzemeltetni, így a húsnak tapintásra hidegnek kell lennie. Bármikor előfordulhat, hogy meghibásodás vagy áramkimaradás miatt a termékek romlásnak indulnak a pultban. Egy plusz tipp, hogy a hűtött termékeket próbáld meg a bevásárlás utolsó perceire időzíteni, és a hűtött/ fagyasztós termékeket egy kupacba csoportosítani, illetve vásárlás után minél hamarabb hűtőbe tenni.
Ezeket a hasznos konyhai tippeket is tedd el: