Így marad 3 hónapig friss a citromod!

Nektek is sokszor megzöldül, bepenészedik a citrom a gyümölcsösládában vagy a kiskosárban? Itt van rá egy pofonegyszerű megoldás!

Nem könnyű előre kiszámolni, hány citromot fogunk valójában elfogyasztani, lereszelni, kinyomni, sütibe sütni, ezért nem ritkán találunk rá a hűtő zöldséges dobozában megpenészedve némelyik darabra, amivel már nem sok mindent lehet kezdeni. Ennek ellenére mi most megosztunk veletek egy szuper tippet, hogyan tudjátok frissen tartani a citromot, akár 3 hónapig.

Vízbe téve sokáig friss marad a citromunk

A trükk borzasztóan egyszerű, viszont rengeteg bosszankodástól megkímélheted magad:

Annyi a dolgod, hogy egy vízzel teli tálkába helyezed a citromokat, és így teszed be a hűtőbe.

Ezzel a módszerrel nem kevesebb, mint a 3 hónapig frissek maradnak a savanykás gyümölcseid, és bármikor előkaphatod őket a hűtőből.

Krémes citrompite

Fanyar töltelékével és omlós tésztájával lehengerlő desszertélményt nyújt a citrompite. Ez szerencsére nem jelenti, hogy sokat kéne vele macerázni: meglehetősen egyszerű az ...

Mennyei citromos álom

A citromos álom a citromos tiramisu (aka citromisu) megúszós és olcsó verziója. A két édesség legnagyobb különbsége, hogy ebbe mascarpone helyett tejföl kerül, ami szintén csodás ...

Extra tipp: a citromod akkor áll el legtovább, ha külön facsarod ki a levét, és külön reszeled le a héját is, és jégkockatartóban fagyasztod le őket - szintén külön-külön!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Forrásunk volt.


Klassz konyhai tippek várnak itt is:

Legújabb receptek

Medvehagymás-túrós gnocchi

Az olasz malfatti névre hallgató házi gnocchi/gombóc ihlette az alábbi receptet. Ebbe, a kicsit magyarosabb verzióba azonban tavaszi medvehagyma és tehéntúró kerül, ettől frissebb, ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!