A francia trükk, amitől tökéletesen puha lesz a pitetésztád

A franciák a süteménytészták mesterei, így nem meglepő, hogy a tökéletesen puha pitetésztára is van egy trükkjük.

Fraisage. Kimondhatatlan, de ez vezet a tökéletes, francia pitetésztához. A francia technika pedig egyáltalán nem is olyan bonyolult, mint kiejteni az elnevezését, úgyhogy semmi sem állíthat meg, hogy új szintre emeld a pitéidet, legyél kezdő vagy haladó pitesütő.

A fraisage során egy speciális módon kell megdolgozni a tésztát, hogy vékony rétegeket kapjál az ínycsiklandó végeredményért. A tökéletes pitéhez vezető első lépés ebben az esetben, hogy ahelyett, hogy a felkockázott vajat a robotgépben fokozatosan adnád hozzá a tésztához, a franciák egy tésztavágóval dolgozzák bele a vajat a keverékbe. Ezek a nagyobb vajdarabok teszik lehetővé aztán a 'fraisage' lépést, miután hozzáadtad a vizet a száraz keverékhez.

A francia trükk, amitől tökéletesen puha lesz a pitetésztád

Miután hozzáadtad a vizet és egy kis ecetet a pitetésztához, tedd ki azt egy sima felületre. Először csinálj egy halmot a tésztából, majd a tenyered alsó részével nyomd előre, miközben ügyelsz arra, hogy ne gyúrd azt. Ezután ismét halmozd magára a tésztát, és újra nyomd előre a tenyereddel. Szükség esetén pótold a nedvességet.

A végén olyan tésztát kell kapnod, ami még mindig kicsit darabos pihentetés előtt, de vékony vajrétegek lesznek benne mindenütt, ami sütés után egy puha, roppanó tésztát fog eredményezni.

Laskagombás pite

Egy sósabb pitetésztát készítünk, és ezt töltjük meg csodafinom laskagombás töltelékkel. A legjobb, ha ún. baby laskát használunk, ennek a levelei sokkal kisebbek. Akár főételnek, ...

Cukkinirózsa-pite

Nem csak az édes piték lehetnek csinosak! Ez a cukkinis-sajtos quiche a látszat ellenére egyszerűen elkészíthető vacsora lehet. A tésztájának pedig mindössze 30 perc pihenésre van ...

Itt tudod megnézni, hogy pontosan hogyan tudod elkészíteni a tökéletes pitealapot.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


További édes finomságokról cikkeket itt találsz:

Forrásunk volt

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...