-
1.
A spenótos csirke, ami fűszereivel csavarja el a fejed
A spenót és a csirke egy örök páros, megannyi recept született már eddig is ebből a frigyből. Indiában például renegeteg tüzes-aromás fűszerrel főznek krémes állagú, szaftos ragut a két alapanyagból, és a végeredmény egy kész csoda.
-
2.
Egyedi reggeliötletek húsvétra, hogy ne csak főtt tojást egyél
A húsvéti reggeli elmaradhatatlan eleme a főtt keménytojás, ami tényleg remekül illik a füstölt, főtt sonkához, a kalácshoz és a friss, tavaszi zöldségekhez. Azonban ha a keménytojáson túl idén más tojásos ételekben is gondolkodunk, de a rántottánál különlegesebb fogásokat tálalnánk fel, érdemes bevetnünk a sütőt és a mikrót.
-
3.
A pastiera napoletana lesz életed húsvéti süteménye, főleg, ha már unod a kalácsot
Nem egy kifejezetten gyorsan összedobható sütemény, de mivel egyes elemeit akár napokkal előre el lehet készíteni, máris barátságosabb az elsőre macerásnak tűnő édesség. Ilyen a dél-olasz pastiera napoletana.
-
4.
Tojástekercs húsvétra – vajon mitől olyan krémes a sajtos-sonkás roló?
Pillanatok alatt összedobható „tésztájú” tekercs, mindened van hozzá otthon, próbáld ki húsvétkor, vagy a nap akármelyik pontján!
-
5.
A krumplipárna, amire bármikor ráhajtanánk a fejünket
Ha becsukod a szemed, és elképzeled a tökéletes párnát a fejed alá, akkor valósíznűleg ilyesmi lebeg előtted. Pihe-puha, egyben ropogós krumplipárnát sütöttünk, amiről eldönteni sem tudtuk, hogy megegyük-e, vagy aludjunk rajta. Végül az előbbi győzött.
-
6.
Így tedd húsvétivá a salátát, ha nem a majonézesre szavaznál
Szerencsére akkor is csodás salátákat szolgálhatsz fel húsvétkor, ha ezúttal nem a majonézes franciára vagy tojássalátára esne a választásod.
-
7.
Tedd ellenállhatatlanná a húsvéti sonkát baracklekváros mázzal
Sokan nem szeretik elhagyni az ünnepi hagyományokat, amivel persze semmi baj nincsen. Mindenesetre akik ragaszkodnak a klasszikus receptekhez, most nagyon figyeljenek, mert megmutatjuk, mit hagynak ki. Elöljáróban annyit mondunk, hogy mázas és sonka.
-
8.
Ezeket a festett húsvéti tojásokat meg is eheted a végén
A tojás már teljesen egybeforrt a húsvét ünnepével, szimbólumként és konkrétan is megjelenik a dekorációban, az ételekben az asztalon. Ráadásul rengeteg kreatív elkészítési módot kitaláltunk, hogy a fent nevezett asztalra tegyük. De savanyítottuk már?
-
9.
Húsvétira hangoltuk a leglaktatóbb francia melegszendvicset
A húsvéti ünnepkörnek rengeteg íze és alapanyaga van, amit parádésan párosíthatunk egymással. Például egy olyan kiadós melegszendvicsben, mint a croque madame. Aki még nem hallott róla, az most jól nyissa ki a fülét!
-
10.
Lilára színeztük a húsvét kedvenc fonott kalácsát
Egy sokfonatú húsvéti kalács már önmagában is igen impozáns látványt nyújt a hófehér abrosszal leterített ünnepi asztal közepén. Most képzeljük el ugyanezt a kalácsot, csak lilás színben.
Húsvétira hangoltuk a francia melegszendvicset, lilára színeztük a fonott kalácsot
Múlt héten már gőzerővel a húsvétra készültünk: szuper ötleteket adtunk, mit egyetek reggelire, ha nem csak a sonka melletti főtt tojást falnátok, elárultuk a tökéletes tojástekercs receptjét, és ellenállhatatlanná tettük a húsvéti sonkát, méghozzá egy baracklekváros mázzal!