Húsvétira hangoltuk a francia melegszendvicset, lilára színeztük a fonott kalácsot

Múlt héten már gőzerővel a húsvétra készültünk: szuper ötleteket adtunk, mit egyetek reggelire, ha nem csak a sonka melletti főtt tojást falnátok, elárultuk a tökéletes tojástekercs receptjét, és ellenállhatatlanná tettük a húsvéti sonkát, méghozzá egy baracklekváros mázzal!

  1. A spenótos csirke, ami fűszereivel csavarja el a fejed
    1.

    A spenótos csirke, ami fűszereivel csavarja el a fejed

    A spenót és a csirke egy örök páros, megannyi recept született már eddig is ebből a frigyből. Indiában például renegeteg tüzes-aromás fűszerrel főznek krémes állagú, szaftos ragut a két alapanyagból, és a végeredmény egy kész csoda.

  2. Egyedi reggeliötletek húsvétra, hogy ne csak főtt tojást egyél
    2.

    Egyedi reggeliötletek húsvétra, hogy ne csak főtt tojást egyél

    A húsvéti reggeli elmaradhatatlan eleme a főtt keménytojás, ami tényleg remekül illik a füstölt, főtt sonkához, a kalácshoz és a friss, tavaszi zöldségekhez. Azonban ha a keménytojáson túl idén más tojásos ételekben is gondolkodunk, de a rántottánál különlegesebb fogásokat tálalnánk fel, érdemes bevetnünk a sütőt és a mikrót.

  3. A pastiera napoletana lesz életed húsvéti süteménye, főleg, ha már unod a kalácsot
    3.

    A pastiera napoletana lesz életed húsvéti süteménye, főleg, ha már unod a kalácsot

    Nem egy kifejezetten gyorsan összedobható sütemény, de mivel egyes elemeit akár napokkal előre el lehet készíteni, máris barátságosabb az elsőre macerásnak tűnő édesség. Ilyen a dél-olasz pastiera napoletana.

  4. Tojástekercs húsvétra – vajon mitől olyan krémes a sajtos-sonkás roló?
    4.

    Tojástekercs húsvétra – vajon mitől olyan krémes a sajtos-sonkás roló?

    Pillanatok alatt összedobható „tésztájú” tekercs, mindened van hozzá otthon, próbáld ki húsvétkor, vagy a nap akármelyik pontján!

  5. A krumplipárna, amire bármikor ráhajtanánk a fejünket
    5.

    A krumplipárna, amire bármikor ráhajtanánk a fejünket

    Ha becsukod a szemed, és elképzeled a tökéletes párnát a fejed alá, akkor valósíznűleg ilyesmi lebeg előtted. Pihe-puha, egyben ropogós krumplipárnát sütöttünk, amiről eldönteni sem tudtuk, hogy megegyük-e, vagy aludjunk rajta. Végül az előbbi győzött.

  6. Így tedd húsvétivá a salátát, ha nem a majonézesre szavaznál
    6.

    Így tedd húsvétivá a salátát, ha nem a majonézesre szavaznál

    Szerencsére akkor is csodás salátákat szolgálhatsz fel húsvétkor, ha ezúttal nem a majonézes franciára vagy tojássalátára esne a választásod.

  7. Tedd ellenállhatatlanná a húsvéti sonkát baracklekváros mázzal
    7.

    Tedd ellenállhatatlanná a húsvéti sonkát baracklekváros mázzal

    Sokan nem szeretik elhagyni az ünnepi hagyományokat, amivel persze semmi baj nincsen. Mindenesetre akik ragaszkodnak a klasszikus receptekhez, most nagyon figyeljenek, mert megmutatjuk, mit hagynak ki. Elöljáróban annyit mondunk, hogy mázas és sonka.

  8. Ezeket a festett húsvéti tojásokat meg is eheted a végén
    8.

    Ezeket a festett húsvéti tojásokat meg is eheted a végén

    A tojás már teljesen egybeforrt a húsvét ünnepével, szimbólumként és konkrétan is megjelenik a dekorációban, az ételekben az asztalon. Ráadásul rengeteg kreatív elkészítési módot kitaláltunk, hogy a fent nevezett asztalra tegyük. De savanyítottuk már?

  9. Húsvétira hangoltuk a leglaktatóbb francia melegszendvicset
    9.

    Húsvétira hangoltuk a leglaktatóbb francia melegszendvicset

    A húsvéti ünnepkörnek rengeteg íze és alapanyaga van, amit parádésan párosíthatunk egymással. Például egy olyan kiadós melegszendvicsben, mint a croque madame. Aki még nem hallott róla, az most jól nyissa ki a fülét!

  10. Lilára színeztük a húsvét kedvenc fonott kalácsát
    10.

    Lilára színeztük a húsvét kedvenc fonott kalácsát

    Egy sokfonatú húsvéti kalács már önmagában is igen impozáns látványt nyújt a hófehér abrosszal leterített ünnepi asztal közepén. Most képzeljük el ugyanezt a kalácsot, csak lilás színben.

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...