Az otthoni főzés nem csak egészségesebb, de még spórolhatsz is vele! - derül ki a Washingtoni Egyetem Egészségügyi karának legújabb kutatásából.
Az egyetem kutatói 437 seattle-i felnőttet kérdeztek meg táplálkozási szokásaikról és meglepően tapasztalták, hogy részletesen tudtak beszámolni az étkezési habitusokról.
- Azok a felnőttek, akik többségében otthoni ételeket fogyasztottak, magasabb pontot értek el az "Egészséges étkezési index"-en.
"Az otthoni főzéssel jelentős költségtöbblet nélkül tudunk egészségesen étkezni, mintha valahova beülnénk enni" - mondta Adam Drewnoski, a kutatás vezetője. "A különbség számottevő volt, még úgy is, hogy alacsony volt a kutatásban résztvevők száma."
...ez is érdekelhet!
Ezeket olvastad már?
10+1 olaszos tésztaétel
Egy lassan főzött, sűrűre beforralt tésztaszósznak nincs párja. Amit aztán tehetsz tésztára, töltheted lasagneba. Biztos, ami biztos alapon kerüljön egy adag a fagyasztóba is!
Nosalty19 húsvétváró, tojásos reggeli
Egy kiadós tojásreggeli tökéletes napindító, délig biztosan nem nézünk a konyha felé. Ments el belőlük húsvétra is: maradék sonka, tojás felhasználására jó ötletadók lehetnek.
Nosalty12 zabálnivaló hamburger
Örök rejtély, hogyan kell szépen hamburgert enni... Mindenesetre most ne fogd vissza magad, eheted kézzel-lábbal, a lényeg, hogy ÉLVEZD!
Nosalty10+1 eszméletlen cukormentes amerikai palacsinta a hétvégére
Egy gazdag húsos leves után lehet ennél jobb második fogás?
Bodon Judit dietetikus