A fentebb felsorolt ételek és italok mindegyikét elkészíthetjük finom, tápláló, tejtermékmentes változatban is, ha növényi alapú italokat használunk hozzájuk. Sőt, a hazai ízeken túl külföldi konyhák egzotikus fogásainak is jól bevált alapanyagai a növényi tejhelyettesítők!
Legyen mandula-, rizs-, szója-, zab- vagy kókusz-, a növényi italok konyhánk kulcsösszetevői lehetnek. A glutén-, laktóz-, tejfehérje- és szója-, valamint hozzáadott cukortól mentes diétát követők és vegetáriánusok, vegánok számára is fogyaszthatók. Az AdeZ növényi italkalauza segít, melyik italt mire, hogyan érdemes felhasználni!
Hadd szóljon a szója, ha gazdag ízvilágra vágyunk!
A szójaital amellett, hogy bővelkedik fehérjében, igazán gazdag ízvilágot és krémes textúrát nyújt. Igazi jollyjoker, gyakorlatilag minden receptben kiválthatjuk vele a tejet. Tulajdonságai jól érvényesülnek akkor is, ha magában isszuk, de sütési és főzési alapanyagként is megállja a helyét. Az AdeZ Szenzációs
Szója hozzáadott cukor-, glutén-, laktóz- és tejfehérjementes!
Mandula, ha jól jönne egy kis krémes, finom kényeztetés
Ínycsiklandozó, már önmagában egy finom folyékony desszert lehetőségét kínáló megoldás a
mandulaital. De ha krémességét és enyhén mogyorós ízakkordjait másban is kamatoztatnánk, próbáljuk ki
teába, kávéba keverve! Számíthatunk rá akkor is, ha sütni vagy főzni szeretnénk növényi alapú ital hozzáadásával. Az
AdeZ Mesés Mandulát bátran fogyaszthatják azok is, akik glutén-, laktóz-, tejfehérje- és szója-, valamint hozzáadott cukortól mentes diétát követnek.
Zent jelenthetnek a főzésben a jól eltalált összetevők, például a zabital!
Főleg nyáron, a nagy melegben kevésbé népszerűek a sütőben sült ételek, viszont a főzős receptek sztárjai lehetnek a zabitalok, ha krémes és természetesen édes ízekkel tennénk teljessé a fogásokat. Ne felejtsük el, hogy az AdeZ Zabolátlan
Zab is hozzáadott cukor-, laktóz-, tejfehérje- és szójamentes!
Kókuszital egy kellemes nap indításához
Az AdeZ Káprázatos
Kókusz, amely állagában a félzsíros tejhez hasonlítható, igazán selymes. Müzlire öntve, smoothie-k alapanyagaként, és forró italokhoz hozzáadva ajánlott fogyasztani, kiélvezni finom ízvilágát. Mindemellett megbízható társa lehet az ételérzékenységekkel küzdőknek, hiszen szintén glutén-, laktóz-, tejfehérje- és szója-, valamint hozzáadott cukortól mentes.
Remekelhetünk a konyhában a rizsitallal is
Könnyedségével és édeskés ízjegyeivel a rizsital is hamar belophatja magát a szívünkbe – és a konyhánkba, főleg, ha müzlihez, gabonapehelyhez keverjük, vagy ha főzéshez használjuk fel. A meleg italokhoz ugyanakkor a könnyed állaga miatt inkább más növényi italt érdemes választani. Az AdeZ termékcsalád része a Rock ‘n’ Roll
Rizs, amelyet a fentiekhez hasonlóan a különféle “mentes” diétázók, vegánok is fogyaszthatnak,
Így főz növényi tejhelyettesítővel egy profi vegán
Hozzunk távoli földrészeket a tányérba növényi italok segítségével
Mindenkinek, aki Steiner Kristófhoz hasonlóan szereti a külföldi konyhát plusz a kulináris élményeket, és szívesen készítene el otthon egzotikus fogásokat: gondoljon kihagyhatatlan összetevőként a növényi italokra! Ugyanis a nemzetközi konyha népszerű alapanyagai is a növényi italok, legyen az épp mandula-, rizs- vagy kókuszital.
- Ha mexikói módra frissülnénk fel, a horchata könnyedén elkészíthető mandulaitallal és egy kis fahéj, valamint vanília hozzáadásával.
- Indonézia ízeit a Soto Ayam, vagyis kókusztejes csirkeleves segítségével idézhetjük elő.
- Amennyiben thai hangulatot szeretnénk teremteni, a Tom Kha Gai kókusztejes zöldséglevessel érdemes próbálkozni, kedvünktől függően csirkével vagy rákkal tálalva.
- Az indiai ételek rajongóinak pedig a kókusztejes lencse- vagy burgonyafőzelék lehet saját készítésű kedvence!
EZ IS ÉRDEKES:
Ezeket olvastad már?
Eszcájg
Az alábbi 7 blogot ajánljuk, ha inzulinrezisztensként, esetleg cukor, tej vagy glutén nélkül élsz. Ha mindenevő vagy, akkor is szemezgess belőlük, mert isteniek a receptek!
Országh Kitti
Gasztro
Hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendnek a különböző tejhelyettesítő növényi italok. Mostani tesztünkben a kókuszitalokat vettük górcső alá.
Nosalty
Életmód
Ahogy nő a kereslet a növényi alapú termékek iránt, úgy reagál a trendekre az élelmiszeripar is. A kókusz-, a szója-, a zab- és a mandulatej után itt a zöldborsótej.
Bodon Judit dietetikus
Zöld
A sajtokról a vegánok sem mondanak le szívesen, így születtek meg a különböző növényi alapanyagokból készült sajtok, amelyekben igen is látunk fantáziát.
admin