2022-ben rengeteg felkapott internetes főzési tippel és gasztrotrenddel találkoztunk. Ilyen volt például a butter board, a citromos spagetti és a reszelt tojásos pirítós trendje is. A sok új finomság és főzési tipp között természetesen akadtak olyanok is, amik nem igazán működtek.
A thekitchn oldala most összegyűjtötte azokat a 2022-es főzési trükköket, amik valóban beváltak. Íme, mutatjuk is őket!
Nézd meg a 2022-es év legkedveltebb főzési tippjeit a galériában:
1. Fűszertartóból fűszermalom
Szinte biztos, hogy minden konyhaszekrényben ott lapul egy jó pár üveg meglehetősen régi fűszer, amiket már rég elfedtél. A kissé összeállt, darabos állagú ételízesítőket azonban még meg lehet menteni. De, hogyan? Ahelyett, hogy megpróbálnád kirázni a maradék fűszert a tárolóból, inkább kezdd el tekerni a tetejét úgy, mintha egy fűszermalmot használnál!
2. Jégkocka vs. zsíros étel
A hideg őszi-téli hónapokban igazán lélekmelengető lehet egy nagy tál forró húsleves vagy egy finom pörkölt. Az említett fogások tetején úszó vastag zsírréteg azonban már nem annyira szívmelengető. Az internet népe szerencsére erre a problémára is megtalálta a megoldást. Egyszerűen csak tegyünk pár jégkockát egy merőkanálba, majd mártsuk bele az ételbe. Az extra zsír rátapad a kanálra, így azt már könnyedén eltávolíthatjuk.
3. A tökéletes francia bundáskenyér titka
Mindenkinek megvan a saját technikája a francia bundáskenyér elkészítésére, de ha egy olyan tökéletes darabra vágynál, ami nem szívja magába az összes vajat, akkor próbáld ki a következő trükköt. Még azelőtt pirítsd meg a kenyeret egy serpenyőben, hogy belemártanád a tojásos-tejes keverékébe, majd süsd meg a tűzhelyen. Kész is!
4. Martha Stewart szerint, így lesz lédús a sült lazac
Szinte lehetetlen olyan embert találni, aki nem szereti a lazacot, hiszen egy gyorsan elkészíthető és hihetetlen finom ízű fogásról van szó. Csupán egy baj van vele, hogy viszonylag könnyen ki lehet szárítani. A probléma megoldását Martha Stewart árulta el, aki szerint a titok abban rejlik, hogy a lazacot alacsony sütőhőmérsékleten kell megsütni. A lassú sütés garantáltan lédús és egyenletesen átsült halat eredményez. Ha kipróbálnád ezt az ételt, akkor készítsd el a receptünket.
5. A legkrémesebb burgonyapüré titkos összetevője
Biztosan rengeteg burgonyapürét készítettél már, ám az alábbi trükkről még lehet, hogy te sem hallottál. A 2022-es új főzési tipp szerint ugyanis a gumós zöldséget fele tej és fele vízzel kell megfőzni. Ennek az apró változtatásnak köszönhetően a krumplipüré sokkal krémesebb lesz.
6. Felturbózott avokádós pirítós
Az avokádós pirítós azon ételek közé tartozik, amik annyira egyszerűek, hogy lehetetlenség elrontani őket. A szuper fincsi avokádós szendvicshez azonban még egy csipet só és bors is szükséges. A maximális élvezetért pedig kenj egy kevés vajat, ricotta vagy krémsajtot a kenyérre, majd mehet rá az avokádó. Hmm...
7. A szaftos húsgombócok titka
A csábítóan szaftos húsgombócok titka, hogy a bennük lévő zsemlemorzsát először tejbe kell áztatni. Ettől ugyanis rugalmassá válik, így könnyen és egyenletesen elkeverhető a darált hússal. Ezenfelül az áztatott zsemlemorzsa segít megakadályozni a húsban lévő fehérjék összezsugorodását (ez a felelős a kemény húsgombócért). Receptért katt ide!
Még több főzési tipp: