Itt a főzés nélküli hideg levesek ideje – 3 tökéletes recept hőség esetére

Egy, az eredetitől eltérő színű, világos gazpacho-t, egy zelleres-kapros uborkalevest és egy igazi kuriózumot, az avokádótól krémes retekleves receptet mutatunk nektek. Hűsöljünk együtt ezekkel a nyári melegben!

Mi az, amit nem kell főzni, egy turmixgép elég hozzá, szinte azonnal lehet fogyasztani és felfrissít a kánikulában? Egy jófajta hideg leves lehet a legjobb partnerünk ebben a harminc pluszos időjárásban. Kezdjük egy hagyományosnak tűnő uborkalevessel, ami mégsem annyira sima, mert két zellerszárat is beleturmixolunk. Aztán megvalósítjuk a gazpacho fehér mását. Végül egy igazán krémes reteklevest virítunk, de tényleg, mert az avokádótól és a retek rózsás héjától olyan szép színe lett, amin szívesen legeltettük volna a szemünk sokáig, ha pillanatok alatt el nem fogy.

Hideg zelleres uborkaleves

Uborkalevest egyszer biztosan mindenki eszik nyáron, ez általában kovászos uborkából készül. Aztán sokan kipróbálják a kígyóuborkás hidratáló hűsítőt. Ennek van egy francia eredetije crème fraîche-sel, de elkészíthetjük joghurttal és tejföllel, sőt vegán krémekkel is, itt a szívünkhöz közelebb álló tejfölös verziójára hoztunk egy példát. Ebbe a receptbe halványítózeller kerül, ami színében és ízében is ad egy kis pluszt a nyári kedvencnek. Dekorban általában pirított magvakat szórnak rá, pedig a poharas-blody mary-s megjelenés sokkal jobban áll neki.

Fehér gazpacho

Nagyon trendik most a gazpacho-átiratok, mindenféle színekben pompáznak az Instán. A fehér gazpacho talán még a legkevésbé elterjedt. Két fő alapanyag, a paradicsom és a paprika helyett halványzöld héjú, magtalan szőlő és hámozott Vilmos körte kerül a harmadik uborka mellé, amit ugyancsak meg kell hámoznunk az enyhe szín elérése érdekében. A hideg leves testét eredetileg a kenyérbél alkotja, itt mandulakrém tölti ki az űrt. A legjobb ízélmény elérése érdekében leszűrt zöldségalaplével öntjük fel, olívaolajjal krémesítjük, valamint mentát és koriandert turmixolunk hozzá. Igazán egyedi, ezt mindenkinek ki kell próbálnia!

Hideg avokádókrémes retekleves

Habár a hónapos retek tényleg csak egy hónapig volt velünk, még találtam egy csomóval a piacon, ezt dolgoztam fel. Sütve is nagy kedvenc a pink bogyó, de így nyersen adja ki az igazi, összehasonlíthatatlanul csípős, egyben fanyar aromáját. Az avokádóval menő a párosuk, megannyi zöld krém egy levesben! Könnyű natúr joghurttal érdemes felhúzni, mert a görög joghurt túl sűrű ehhez, de egy kanál mézzel visszahozhatjuk mégis a Mediterráneumot. Lesz nemsokára újból retek, és jégcsapretekből is elkészíthetitek ezt a hideg, üdítő, avokádós levest, és ajánlom, tegyétek is meg, mert ez lesz az idei kedvencetek!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Ezek a cikkek is érdekelhetnek még!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk