Itt a főzés nélküli hideg levesek ideje – 3 tökéletes recept hőség esetére

Egy, az eredetitől eltérő színű, világos gazpacho-t, egy zelleres-kapros uborkalevest és egy igazi kuriózumot, az avokádótól krémes retekleves receptet mutatunk nektek. Hűsöljünk együtt ezekkel a nyári melegben!

Mi az, amit nem kell főzni, egy turmixgép elég hozzá, szinte azonnal lehet fogyasztani és felfrissít a kánikulában? Egy jófajta hideg leves lehet a legjobb partnerünk ebben a harminc pluszos időjárásban. Kezdjük egy hagyományosnak tűnő uborkalevessel, ami mégsem annyira sima, mert két zellerszárat is beleturmixolunk. Aztán megvalósítjuk a gazpacho fehér mását. Végül egy igazán krémes reteklevest virítunk, de tényleg, mert az avokádótól és a retek rózsás héjától olyan szép színe lett, amin szívesen legeltettük volna a szemünk sokáig, ha pillanatok alatt el nem fogy.

Hideg zelleres uborkaleves

Uborkalevest egyszer biztosan mindenki eszik nyáron, ez általában kovászos uborkából készül. Aztán sokan kipróbálják a kígyóuborkás hidratáló hűsítőt. Ennek van egy francia eredetije crème fraîche-sel, de elkészíthetjük joghurttal és tejföllel, sőt vegán krémekkel is, itt a szívünkhöz közelebb álló tejfölös verziójára hoztunk egy példát. Ebbe a receptbe halványítózeller kerül, ami színében és ízében is ad egy kis pluszt a nyári kedvencnek. Dekorban általában pirított magvakat szórnak rá, pedig a poharas-blody mary-s megjelenés sokkal jobban áll neki.

Fehér gazpacho

Nagyon trendik most a gazpacho-átiratok, mindenféle színekben pompáznak az Instán. A fehér gazpacho talán még a legkevésbé elterjedt. Két fő alapanyag, a paradicsom és a paprika helyett halványzöld héjú, magtalan szőlő és hámozott Vilmos körte kerül a harmadik uborka mellé, amit ugyancsak meg kell hámoznunk az enyhe szín elérése érdekében. A hideg leves testét eredetileg a kenyérbél alkotja, itt mandulakrém tölti ki az űrt. A legjobb ízélmény elérése érdekében leszűrt zöldségalaplével öntjük fel, olívaolajjal krémesítjük, valamint mentát és koriandert turmixolunk hozzá. Igazán egyedi, ezt mindenkinek ki kell próbálnia!

Hideg avokádókrémes retekleves

Habár a hónapos retek tényleg csak egy hónapig volt velünk, még találtam egy csomóval a piacon, ezt dolgoztam fel. Sütve is nagy kedvenc a pink bogyó, de így nyersen adja ki az igazi, összehasonlíthatatlanul csípős, egyben fanyar aromáját. Az avokádóval menő a párosuk, megannyi zöld krém egy levesben! Könnyű natúr joghurttal érdemes felhúzni, mert a görög joghurt túl sűrű ehhez, de egy kanál mézzel visszahozhatjuk mégis a Mediterráneumot. Lesz nemsokára újból retek, és jégcsapretekből is elkészíthetitek ezt a hideg, üdítő, avokádós levest, és ajánlom, tegyétek is meg, mert ez lesz az idei kedvencetek!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Ezek a cikkek is érdekelhetnek még!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...