Apró és egyszerű szokások, amelyek jobbá teszik az ételeink ízét

Kis változtatásokkal is érezhető különbségeket érhetünk el a konyhában.

A főzés olyasvalami, ami ötvözi a kreativitást, a technikát és egy csipetnyi szeretetet. Amikor ételeket készítünk, akkor nem kell megállnunk pusztán annál, hogy követjük a leírt recepteket: ha bevetünk néhány apró trükköt, egészen új szintre emelhetjük a fogásainkat. Az alábbi egyszerű és könnyű szokások nagy változást hozhatnak az ételeik ízében és minőségében egyaránt:

Forrásunk volt.


Továbbo okos konyhai praktikákat leshetsz el:

Legújabb receptek

Egyszerű csokis perec

Igen, ezt a retro édességet otthon, a saját konyhánkban is elkészíthetjük: omlós tésztája, roppanós csokiborítása rögtön visszarepít minden beleharapót a rég elfeledett ...

Sajtos perec omlósan

A legédesebb sós vendégváró receptjét találhatjuk itt: a klasszikus sajtos perecét. Omlós tésztából készül, kiszúrásához egy különleges forma kell, de ezt leszámítva ...

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...