A főzés olyasvalami, ami ötvözi a kreativitást, a technikát és egy csipetnyi szeretetet. Amikor ételeket készítünk, akkor nem kell megállnunk pusztán annál, hogy követjük a leírt recepteket: ha bevetünk néhány apró trükköt, egészen új szintre emelhetjük a fogásainkat. Az alábbi egyszerű és könnyű szokások nagy változást hozhatnak az ételeik ízében és minőségében egyaránt:
Apró és egyszerű szokások, amelyek jobbá teszik az ételeink ízét
Egy francia szokás
A francia kifejezés Mise en Place tükörfordításban azt jelenti, hogy „minden a helyén”. Ez arra utal, hogy a főzés megkezdése előtt készítsünk elő mindent és rendezzük el az összes hozzávalót. Ez nemcsak gördülékenyebbé, élvezetesebbé és látványosabbá teszi a főzési folyamatot, de azt is biztosítja, hogy ne hagyjunk ki egyetlen fontos összetevőt sem.
Folyamatos fűszerezés
Jól tudjuk, hogy az ízletes ételek egyik titka a megfelelő fűszerezés. Fontos, hogy a fűszerek és a só hozzáadásával ne várjuk meg a folyamat végét, inkább folyamatosan adagoljuk őket. Ha a különböző szakaszokban plusz ízeket adunk az ételhez, azzal ízrétegeket alakíthatunk ki, így sokkal különlegesebb ízrpofilt kaphatunk.
A megfelelő olajok használata
A különböző olajok különböző aromákkal és ízekkel rendelkeznek, így egyáltalán nem mindegy, hogy melyiket mikor alkalmazzuk. Használjuk a megfelelő olajat a megfelelő ételhez: olívaolajat öntetekhez, salátákhoz, valamint alacsony hőfokon történő főzéshez, míg a napraforgóolajat inkább a sütéshez ajánlják.
Továbbo okos konyhai praktikákat leshetsz el: