Főtt is, nyers is, szereti a baba. Mi az?

Egy levesről van szó, mégpedig egy különösen egészségesről, melybe nyersen reszelve kerülnek a zöldségek, ezzel jóval magasabb vitamintartalmat biztosítva. Reméljük, hogy a ti érdeklődéseteket is felkeltette Moncsimama szakácsunk nem mindennapi receptje, és hamarosan kipróbáljátok! Mi biztosan elkészítjük.

Főtt-nyers leves

Ezt az érdekes ételt a helyi baba-mama klub főzőtanfolyamán tanultam. Úgy hittem, hogy nem fogom kipróbálni, de aztán mégis... Nagyon finom, tápláló és egészséges. Most kell talán ...

Főtt nyers-leves (18 hónapos kortól)

Hozzávalók 3 adaghoz:

  • 25 dkg burgonya
  • 1dl kefir
  • 1 nagy tk mustár
  • fél citrom leve
  • 5 dkg nyers répa, reszelve
  • 5 dkg nyers karfiol, darabolva
  • pici só
  • 1–1,5 l víz

Elkészítés:

  1. A burgonyát megpucoljuk, feldaraboljuk, és felrakjuk főni kb. 1 vagy másfél liter vízben egy kevés sóval.
  2. Ha már megpuhult, botmixerrel összeturmixoljuk egy kis főzőlével, és visszatöltjük a többi léhez.
  3. Hozzákeverjük a leveshez a kefirt és a mustárt, és belefacsarjuk apránként, kóstolgatva a citrom levét is.
  4. Tálaláskor a levesestálba teszünk kevés nyers répareszeléket és darabolt, nyers karfiolt, majd rámerjük a levest.

NoSalty-tipp: póréhagymát és céklát is reszelhetünk nyersen a levesbe.

A recept itt elmenthető a receptkönyvbe >>

Még több babakonyha recept >>

Tavaszi tejleves

Egészséges, kiadós étel. A receptet anyósomtól láttam. Ők alföldiek, és mindent tejjel vagy tejföllel készítenek. De tényleg mindent. A családom nagyon szereti, hisz igazán ...

Legújabb receptek

Vegán hamburgerzsemle

Ha a hamburgert egy új szintre szeretnénk emelni, akkor ideje házilag készíteni a bucit. Illetve most az érzékenyeknek is kedvezünk, ugyanis egy tej- és tojásmentes buci receptet hoztunk.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...