Kicsit sem jó ötlet télen forró vízzel zuhanyozni

Nem minden tesz jót, ami jólesik? A bőrükért aggódó forrózuhany-kedvelők most jobb, ha figyelnek!

Elég komoly hatással van a hideg időben átfázott, didergő bőrre a forró zuhany – és nem feltétlen jó hatással, sőt. A forró víz és gőz bizony megviseli szervezetünk külső védőrétegét.

A télen vett forró zuhany megfosztja a bőrünket a természetes olajrétegtől

Bár tény, hogy bőrünk magától is alkalmazkodik a külső behatásokhoz illetve az évszakváltozáshoz, jó, ha mi magunk is segítjük: télen a lakásban meleg van, kint pedig hideg, így, ha kilépünk, pillanatok alatt kell bőrünknek átváltania – segítsük azzal, hogy nem sokkoljuk még az amúgy jóleső forró vízzel is, mikor zuhanyzunk!

Télen langyos hőmérsékletű vízzel és csak rövid ideig zuhanyozzunk vagy fürödjünk, hiszen a hideg napon vett forró zuhany megfosztja a bőrünket attól a természetes olajrétegtől, ami megvédi a kiszáradástól, kipirosodástól és bőrirritációtól

– javasolják a bőrgyógyászok.

Mi a hidegebb víz előnye?

Serkenti a vérkeringést és a méreganyagok eltávolítását, összehúzza a pórusokat, felébreszt, frissít.

Fontos a hidratálás is!

Ősszel és télen a hőmérséklet-csökkenés miatt általában kevesebb folyadékot fogyasztunk, de kevésbé is izzadunk. Ettől függetlenül télen is javasolt legalább 4-6 pohár folyadékot meginni naponta, ami bőrünk ápoltságát, vízhiányát is kielégíti.

Forrásunk volt.


Még több szépségápolás:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...