Egy forró csokit valamilyen gyanús, instant bolti verzióból is összehozhatunk, de a házi mindig egészségesebb is finomabbb! Ha pedig igazi kényeztetésre vágysz, akkor add meg a módját ezzel a szuperfinom verzióval!
A titkos összetevőt Tineke Younger séf árulta el, amitől tényleg igazán krémes forró csokit készíthetünk házilag.
Ez pedig nem más, mint a magas zsírtartalmú tejszín!
Ezekre a hozzávalókra lesz szükséged:
- fél tábla magas kakaótartalmú étcsokoládé
- másfél csésze magas zsírtartalmú tej
- fél csésze habtejszín
- három evőkanál kakaópor
- három evőkanál cukor
- egy csipet vanília
Így készítsd a legkrémesebb forró csokit:
A csokoládé apróra darabolása után tegyél fel egy edényt, amiben alacsony lángon melegítsd fel a tejet és a tejszínt. Miután felmelegedett, de nem forró, add hozzá a cukrot és a kakaóport. Ezt addig keverd, míg homogén állagú nem lesz. Az apróra vágott csokit fokozatosan adagold hozzá, végül ízesítd vaníliával.
További ünnepi és hangolódós konyhai ötletekért kattints ide: