Ismerd meg a legeslegkrémesebb forró csoki titkos receptjét

Ha egy kis esti relaxra vágysz, akkor készíts házi forró csokit, de ne akárhogy! A legkrémesebb változatért szükséged lesz pár titkos alapanyagra, de máris mutatjuk, miről van szó. Íme mai Napi Tippünk:

Egy forró csokit valamilyen gyanús, instant bolti verzióból is összehozhatunk, de a házi mindig egészségesebb is finomabbb! Ha pedig igazi kényeztetésre vágysz, akkor add meg a módját ezzel a szuperfinom verzióval!

Forró csoki
Hozd ki a maximumot a forró csokiból ezzel a titkos hozzávalóval

A titkos összetevőt Tineke Younger séf árulta el, amitől tényleg igazán krémes forró csokit készíthetünk házilag.

Ez pedig nem más, mint a magas zsírtartalmú tejszín!

Ezekre a hozzávalókra lesz szükséged:

  • fél tábla magas kakaótartalmú étcsokoládé
  • másfél csésze magas zsírtartalmú tej
  • fél csésze habtejszín
  • három evőkanál kakaópor
  • három evőkanál cukor
  • egy csipet vanília

Így készítsd a legkrémesebb forró csokit:

A csokoládé apróra darabolása után tegyél fel egy edényt, amiben alacsony lángon melegítsd fel a tejet és a tejszínt. Miután felmelegedett, de nem forró, add hozzá a cukrot és a kakaóport. Ezt addig keverd, míg homogén állagú nem lesz. Az apróra vágott csokit fokozatosan adagold hozzá, végül ízesítd vaníliával.

Forrásunk volt.


További ünnepi és hangolódós konyhai ötletekért kattints ide:

Legújabb receptek

Medvehagymás-túrós gnocchi

Az olasz malfatti névre hallgató házi gnocchi/gombóc ihlette az alábbi receptet. Ebbe, a kicsit magyarosabb verzióba azonban tavaszi medvehagyma és tehéntúró kerül, ettől frissebb, ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!