Forralt bor és disznóságok - Programajánló

Ezüst vasárnap hete a forralt borról, a disznótorról, és persze az adventi programokról szól majd. Nézzük mi vár ránk!

Luca-napi vigadalom, Pécs - december 12-14.

Éljük újra a régi hagyományokat!

A Pécsi Kulturális Központ szervezésében 15 éves hagyománya van a Luca napi rendezvényeknek. Korábbi résztvevők kérésére és saját indíttatásból idén, 2013-ban megújult tartalommal és összegyűjtött tapasztalataikat kamatoztatva rendezik meg három napos Luca-napi vigadalom elnevezésű eseményt. A korábbi évekhez hasonlóan a borhoz és a borászathoz kapcsolódó szakmai rendezvénnyel, borbemutatóval és borkóstolókkal szeretnék közelebb hozni a "ma emberéhez" a Luca -napi hagyománykört - fontos tradíciókat, értékeket ápolva és elevenítve fel.

Kattints a részletekért!


VI. Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztivál, Gyula - december 13-15.

Minden, ami méz!

Mézeskalácsosság, méhészet, gasztronómiai élmények és turisztikai látványosság. Egy hosszú hétvégén át, számtalan helyszínen csábítják a látogatókat mézédes élvezetekre: méz, mézeskalács, cukrászati különlegességek bemutatójára, kóstolására és vásárára. Méhészeti kiállítás és vásár, mézzel készített különleges ételek készítése és kóstolása is a program része. Adventre is készülődnek, a gyerekeket kézműves programokkal várják, emellett pedig lehetőség lesz kedvezményes múzeumi látogatásra és mézkóstolásra is.

Kattints a részletekért!


2. Böllérfesztivál, Miskolc – december 13-14.

Disznóvágás és tepertősütő verseny a forró italok és meleg ételek hétvégéjén.

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel Miskolcon újra Szezonnyitó Böllérfesztivál Tepertősütő Versennyel, az Abaúji Forralt Italok és Meleg Ételek Hétvégéjén. A fesztivál kísérőrendezvénye a Zempléni Kézműves- és Kirakodó Vásár - a gasztronómiai rendezvényen az érdeklődök megismerhetik a disznóvágás hagyományait, az eseményt pedig idén is színes családi programok és koncertek kísérik majd.

Kattints a részletekért!


Baldaszti Market Garage SALE, Budapest - december 13-14.

Baldaszti Market kiárusítás!

Október 31-én végleg elbúcsúztunk a Baldaszti lánchíd utcai ékszerdobozától, a Market Delikátesztől. A bezárást követően a polcokról megmaradt termékeiket összegyűjtötték, utoljára megszeretgették, és most a Market Garage Sale keretén belül kiárusítják, hogy hihetetlen, 50%-os kedvezménnyel most hazavihessük őket. Ezen a hétvégén kedvünkre válogathatunk kedvenceinkből: Michelin-csillagos Thiercelin fűszerekből, világhírű olivaolajokból, Gegenbauer ecetekből és ezernyi finomságból, amivel a karácsonyi sütés-főzés még különlegesebbé válhat.

Kattints a részletekért!


Forralt bor korzó a Tihanyi Piac Placcon, Tihany - december 14.

Forralt bor - ahány ház, annyi szokás!

A Tihanyi Piac Placc szervezői most megkeresik a legjobbat! A megszokott árusok és a meghívott vendégek bemutatják, ők hogyan készítik ezt a téli szívderítőt. Látogasson el a Tihanyi Piac Placcra, ha szereti a forralt bort, ha egy kis melegségre vágyik, és ha kíváncsi kedvenc árusa receptjére. Ne feledjük, a jó forralt borban van alkohol, így sofőrt is vigyünk magunkkal!

Kattints a részletekért!


4. Karcagi Szent Miklós-napi Disznótor- és Házi Pálinka verseny, Karcag - december 14.

Teritéken a malac legjava.

A karcagi Szent Miklós-napi disznótoros- és házi pálinka versenyen mindenki megmutathatja, hogy övé a legfinomabb hurka és a legjobb pálinka, a kóstolni vágyók pedig remek gasztronómiai élmény részesei lehetnek. A rendezvényen 3-10 fős csapatok, családi, baráti társaságok, munkahelyi kollektívák versengenek egymással, a feladat egy 100-200 kg-os sertés hagyományos módon történő feldolgozása a helyszínen. Természetesen a látogatók a csapatok elkészült disznótoros ételeit is megkóstolhatják.

Kattints a részletekért!


Adventi Forralt bor Fesztivál, Paks - december 14.

Minden, ami forralt bor.

Szombaton Adventi Forralt bor Fesztivál vár mindenkit Pakson a Sárgödör téren. A rendezvény délután 15:00 órakor nyitja meg a kapuit. A forralt bor mellett forró csokoládét, teát és puncsot is kóstolhatnak, a Fabro Pincészetnél pedig ételek is várják a látogatókat.

Kattints a részletekért!


Parfümest az Erhardt Étteremben, Sopron - december 14.

Parfümök ihlette ínycsiklandó menüsor, hogy érzékszerveink kényeztethessük.

A Erhardt étterem Sopron belvárosának közvetlen közelében a Balfi utcában található. Az étterem tulajdonosai egy különleges aromaestét szerveztek, amelyen Guerlain, Kenzo, Chanel, Hermés, Fendi, Thierry Mugler, Issey Miyake parfümök illatai kelnek életre a tányérokon, gondosan válogatott borajánlással. A vacsora után személyes parfüm tanácsadással és a 2013. év legújabb illatainak vásárlási lehetőségével is várják az érdeklődőket. Az est kellemes hangulatáról a Varga-Jazz zenei kísérete gondoskodik majd. Egy tanácsot kapunk a szervezőktől: Hatodik érzékünket ne feledjük otthon!

Kattints a részletekért!


Adventi Gesztenyesütés és Karácsonyi Vásár, Gyenesdiás - december 14-15.

Karácsonyi hangulatban Gyenesdiáson.

Advent alkalmából jó hangulattal, sült gesztenyével és forralt borral várja az érdeklődőket december 14-15-án 16.00 órától a Községháza előtti téren a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület!A kétnapos zenés hétvégi programot ünnepi műsor, süteménysütő és mézeskalács-házikó verseny, a gyerekek részére pedig játszóház és kézműveskuckó színesíti.

Kattints a részletekért!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...