Szereti Erzsébet királynő a pizzát?

Ha egyszer megkóstoltad, jó eséllyel életed végégig a pizza rabja leszel, de vajon az angol királyi család is szereti az olaszok egyik kedvenc ételét?

Katalintól, a cambridge-i hercegnétől egy kislány olyat kérdezett, amit valószínű még soha senki: Erzsébet királynő evett valaha pizzát?

Katalin nem félt kicsit bemaszatolni a kezét, és szívesen segédkezett egy közösségi kertben az ott szorgoskodó gyerekeknek, akik pizzához gyűjtöttek feltétnek valót. A hercegné kedélyesen beszélgetett a kis résztvevőkkel arról, hogy ki hogyan szereti a pizzát, amikor az egyik kislány megkérdezte tőle, hogy Erzsébet királynő evett-e valaha pizzát.

Bár Katalin nem tudott válaszolni a kérdésre, feltételezhető, hogy Erzsébetnek nem a pizza a kedvenc étele. Az ismeretes, hogy a királynő sokszor ugyanazt a típusú ételt választja az étkezéseihez, és határozottan kerüli a keményítőt, valamint a fokhagymát, amit Darren McGrady, egykori királyi séf mesélt el egy interjúban. A séf elmondása alapján Erzsébet nem igazán nagy evő, és jó eséllyel nem az olasz ételek megszállottja.

Lazacos-garnélás pizza

Bizonyára sokunk a vasárnapot engedékenyebben éli meg, mint minden más napot a héten. Ilyenkor jönnek az ágyban, kanapén nassolható finomságok, a laktató, filmnézős vacsorák. Főleg, ...

Az angol királyi családban a fiatalabb generáció étkezési szokásai már vélhetően mások, és George, Charlotte, valamint Louis később talán ugyanúgy fogja szeretni az olaszok egyik legfinomabb ételét, mint mi. A kis pizzakészítők hiányolták Katalin nagyobbacska gyerekeit, azonban ők nem tudtak jelen lenni, mert a királyi családban már egészen kis korban is a kötelesség az első: amíg Katalin pizzát sütött, George és Charlotte iskolában voltak.

Ezeket olvastad már?

via

címlapkép: Facebook

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...