Fölkészültél? Most végre megtudhatod, mi volt a menü Meghan és Harry esküvőjén!

Zöldborsó, konfitált windsori bárány és skót languszta. Ilyen és ehhez hasonló csodás fogásokat kóstolhattak a hercegi esküvő vendégei.   

Hát megtörtént ez is... Május 19-én összeházasodott Harry herceg és Meghan Markle. Minket természetesen az izgat leginkább, mi került az ünnepi asztalra.

A királynő saját kertjében - az esküvőn fölszolgált fogások királyi birtokokról származnak

Mark Flanagan királyi séf csapata gondoskodott a királyi birtokokról származó csodálatos organikus alapanyagok elkészítéséről.

Harry és Meghan esküvőjét két fogadás is követte. A házasságkötés után a királynő 600 résztvevőt látott vendégül egy déli falatozásra a Windsor kastélyba, majd ezt követően Károly herceg és Kamilla adott esti fogadást a Frogmore House-ban, ahová már csak 200 szerencsés kiválasztott kapott meghívást.

A Frogmore House

A Windsor kastélyban rendezett állófogadáson felszolgált könnyű, tavaszias menü többek között az alábbi fogásokból állt:

  • Skót languszta füstölt lazaccal és citrusos tejföllel

  • Grillezett angol spárga cumbriai sonkával

  • Zöldborsó panna cotta fürjtojással citromverbénával

  • Paradicsomtartarebazsalikommal és balzsamecetgyöngyökkel

  • Főtt szabadtartású csirke könnyű, fűszeres joghurtmártással és grillezett sárgabarackkal

  • Konfitált windsori bárányból készült krokett sült zöldséggel és salottalekvárral

  • Meleg spárga mozzarellával és paradicsommal

  • Szabadtartású csirkéből készített frikasszé kucsmagombával és póréhagymával

  • Mentás borsórizottó borsócsírával, szarvasgombaolajjal és parmezánchipssel

  • 10 óráig lassú tűzön sütött windsori malachasaalja almakompóttal és tepertővel

A hercegi esküvő rendhagyó, romantikus tortája

Claire Ptak citromos bodzavirágos tortája mellett lehetett ízlelni a pisztáciás-pezsgős macaronokat, a narancsoscrème brûlée tortácskákat és a mini rebarbarás crumbletortákat is. AFrogmore House-ban felszolgált esti vacsorához már leültették a vendégeket, akik egy három fogásos vacsorát kóstolhattak végig. Ha lehet hinni a pletykáknak, este food truck-okból is falatozhattak a bulizó vendégek. Vattacukor és hamburger is szerepelt a menün.

Ezt már olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Édes pogácsa még édesebb eperrel töltve - VIDEÓ

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...