Talán az összes hobbi séf egyetért abban, hogy a fokhagymanyomó egy olyan praktikus konyhai eszköz, amely sokkal gyorsabbá és könnyebbé teszi a fokhagyma előkészítését a főzéshez, sütéshez. A fokhagymanyomó segítségével ugyanis hipp-hopp a lángos tetejére vagy a serpenyőbe kerülhet az illatos fűszernövény. A gerezdek összenyomása után azonban jön egy másik feladat: a fokhagymaprés tisztítása, ami valljuk be, elég bosszantó lehet. A kis lyukak és apró zegzugok miatt ugyanis elég nehéz eltávolítani a maradványokat az eszközből. De szerencsére akad egy teljesen hétköznapi tárgy, amely megkönnyíti a fokhagymanyomó tisztítását.
Egy fogkefe segítségével megtisztíthatod a fokhagymanyomót
Kis méretének és rugalmas sörtéinek köszönhetően a fogkefe simán bevethető a fokhagymanyomó tisztítására.
A sörték ugyanis elég kemények ahhoz, hogy megtisztítsák a fokhagymanyomót, de nem túl durvák ahhoz, hogy megkarcolják vagy megsértsék a fémből vagy műanyagból készült fokhagymaprést. Emellett a fogkefe egy olyan tárgy, amit minden háztartásban megtalálunk. Hasznosítsd újra a régit, amit már nem használsz, erre a célra pont jó lesz!
Pakold ezekbe a fogásokba az ízletes fokhagymát:
Hogyan használd a fogkefét a fokhagymanyomó tisztításához?
A tisztítási folyamat nagyon egyszerű a fogkefe használatával, de van néhány dolog, amire érdemes odafigyelni.
Először is nagyon fontos, hogy miután használtad a fokhagymatörőt, ne hagyd, hogy koszosan álljon órákig, mert a fokhagyma maradéka könnyen kiszárad, és így sokkal nehezebb lesz eltávolítani. Ha nincs más választásod, mint elhalasztani a feladatot, akkor tedd a piszkos nyomót egy vízzel teli pohárba vagy tálba, hogy ne tudjon rászáradni a fokhagymamaradék.
Próbáld ki ezeket a fokhagymás ételeket is:
Amikor már készen állsz a fokhagymatörő tisztítására, akkor öblítsd le az eszközt a csap alatt, hogy eltávolítsd a fokhagyma darabkáit. Ezután a fogkefe segítségével dörzsöld át a fokhagymaprés felületét, különös figyelmet fordítva a kis lyukakra, mert ezek a részek szokták a legtöbb maradékot felhalmozni. Ha ezek után még mindig találsz maradékokat, vess be egy fogpiszkálót. Végül tisztítsd meg a fokhagymatörőt egy puha szivaccsal és némi mosogatószerrel, majd alaposan öblítsd le, és hagyd megszáradni.
És most, hogy ismered ezt a egyszerű tisztítási trükköt, fogadni mernénk, hogy gyakrabban használod majd a fokhagymanyomót.
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Konyhai tippek, amelyeket bizony érdemes megfogadni: