Így tudod elkerülni, hogy a fokhagyma rátapadjon a kés élére

Napi Tipp: Mutatunk két szuper egyszerű trükköt, amik segítségével örökre elbúcsúzhatsz a kés élére tapadt fokhagymától.

Szerintünk semmi sem fogható az edényben sercegő fokhagyma illatához. Igaz, hogy a legtöbb recept általában csak egy kis mennyiséget ír elő, ám már egy kis kanálnyi fokhagyma is elegendő ahhoz, hogy seperc alatt alatt farkaséhesek legyünk. A vérnyomást és koleszterinszintet csökkentő fokhagymával azonban mégis akad egy probléma. Ez pedig nem más, mint a ragadós jellege.

A fokhagyma ragadós textúráját egy kémiai vegyület okozza.

A fokhagyma ugyanis egy diallil-triszulfid nevű kémiai vegyületet tartalmaz, ami az említett ragadós textúráért felelős. Ha a vacsorára készített fogáshoz egy nagyobb mennyiségű apróra vágott fokhagyma szükséges, akkor kellemetlen lehet, hogy a jellegzetes illatú zöldség a késhez és az ujjainkhoz tapad. Jó hírünk van azonban, ugyanis akad két egyszerű trükk, amivel elháríthatjuk ezt a bosszantó problémát.

A só és az olaj megakadályozza, hogy a fokhagyma rátapadjon a késre

Csak egy kis olívaolajra vagy sóra lesz szükséged!

Ha legközelebb olyan ételt készítesz, amihez fokhagyma szükséges, akkor vegyél kézbe egy kis mennyiségű olívaolajat, majd nagyon óvatosan vidd fel a kés pengéjére. A sérülések elkerülése érdekében használhatsz egy ecsetet vagy papírtörlőt is az olaj eloszlatásakor. Sőt, ha nincs kéznél olívaolaj, akkor használhatsz főzőspray-t is.

A kés vágófelületének beolajozásával végső soron az a célunk, hogy megakadályozzuk a fokhagyma letapadását.

Egy szintén egyszerű trükk, hogy a fokhagyma aprítása közben egy kis sót teszünk a vágódeszkára. Ez több okból is szuper hasznos. Egyfelől a só megakadályozza, hogy a zöldség hozzátapadjon a késhez és az ujjainkhoz. Másfelől pedig a só segít kivonni a fokhagymában megbújó olajokat, ami miatt erőteljesebb ízű lesz az étel.

Te melyik megoldást választod?

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több tartalom:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek