Így tudod elkerülni, hogy a fokhagyma rátapadjon a kés élére

Napi Tipp: Mutatunk két szuper egyszerű trükköt, amik segítségével örökre elbúcsúzhatsz a kés élére tapadt fokhagymától.

Szerintünk semmi sem fogható az edényben sercegő fokhagyma illatához. Igaz, hogy a legtöbb recept általában csak egy kis mennyiséget ír elő, ám már egy kis kanálnyi fokhagyma is elegendő ahhoz, hogy seperc alatt alatt farkaséhesek legyünk. A vérnyomást és koleszterinszintet csökkentő fokhagymával azonban mégis akad egy probléma. Ez pedig nem más, mint a ragadós jellege.

A fokhagyma ragadós textúráját egy kémiai vegyület okozza.

A fokhagyma ugyanis egy diallil-triszulfid nevű kémiai vegyületet tartalmaz, ami az említett ragadós textúráért felelős. Ha a vacsorára készített fogáshoz egy nagyobb mennyiségű apróra vágott fokhagyma szükséges, akkor kellemetlen lehet, hogy a jellegzetes illatú zöldség a késhez és az ujjainkhoz tapad. Jó hírünk van azonban, ugyanis akad két egyszerű trükk, amivel elháríthatjuk ezt a bosszantó problémát.

A só és az olaj megakadályozza, hogy a fokhagyma rátapadjon a késre

Csak egy kis olívaolajra vagy sóra lesz szükséged!

Ha legközelebb olyan ételt készítesz, amihez fokhagyma szükséges, akkor vegyél kézbe egy kis mennyiségű olívaolajat, majd nagyon óvatosan vidd fel a kés pengéjére. A sérülések elkerülése érdekében használhatsz egy ecsetet vagy papírtörlőt is az olaj eloszlatásakor. Sőt, ha nincs kéznél olívaolaj, akkor használhatsz főzőspray-t is.

A kés vágófelületének beolajozásával végső soron az a célunk, hogy megakadályozzuk a fokhagyma letapadását.

Egy szintén egyszerű trükk, hogy a fokhagyma aprítása közben egy kis sót teszünk a vágódeszkára. Ez több okból is szuper hasznos. Egyfelől a só megakadályozza, hogy a zöldség hozzátapadjon a késhez és az ujjainkhoz. Másfelől pedig a só segít kivonni a fokhagymában megbújó olajokat, ami miatt erőteljesebb ízű lesz az étel.

Te melyik megoldást választod?

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több tartalom:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...