Fogyókúrázz rebarbarával!

Tudtad, hogy 10 dkg rebarbara csak 16 kalóriát tartalmaz? Használd te is a pitéhez, a muffinhoz vagy a jeges teához ezt a piros, kalóriaszegény csodát!

Epres rebarbarapite

Nagy nehézségek árán sikerült rebarbarát kapnunk a piacon, nem gondoltam volna, hogy ez ilyen "egzotikus" növénynek számít :). Ez volt egyébként az első alkalom, hogy kipróbáltam. ...

Bárhol megterem, szívós növény

Habár több mint négyezer éve létezik ez a savanykás ízű növény, Európában csak jó háromszáz éve terjedt el. A rebarbara május végi fogyasztása már nem nagyon ajánlott, mert a benne lévő oxálsav miatt erősen hashajtó hatása lehet. Egyébként ásványi anyagokban, rostban és A-, B-, C-vitaminokban igen gazdag.

Rebarbarát a diétába is

A rebarbara kitűnő fogyókúrás alapanyag, önmagában kevés kalóriát tartalmaz. A savanykás íze ellenére, ha kreatívak vagyunk és más, édes gyümölcsökkel – legyen az eper, alma, esetleg körte – kombináljuk, akkor már tettünk is valamit az egészségünkért, és még ízletes is lesz, amit készítettünk.

Rebarbarás-articsókás pite

Az egész azzal kezdődött, hogy erős felindulásból vettem két articsókát, aztán jött az ötlet, hátha összebarátkoznak a rebarbarával. Az articsóka tisztítására itt egy remek kis ...

Töltike

A magyar ember egy furcsa szerzet, mert nagyon hajlamos az idegen dolgokat többre becsülni a sajátjánál. Pizzát eszünk pl. úton-útfélen, amikor a magyar ember évszázadokon keresztül ...

Gyors finn rebarbarás pirog

A receptet egy  finn szakácskönyvben találtam, és nem csak rebarbarával, hanem más gyümölccsel is finom. Az eredeti receptben nincs őrölt mandula, csak liszt. Szerintem jót tesz a ...

Ki gondolná, hogy ez is lehet belőle: limonádé, pite, muffin…

Meleg napokon készíthetünk belőle jeges teát, fekete teába is tehetjük, gyömbérrel és cukorral megbolondítva igazán hűsítő ital. Szirup is varázsolható belőle, de akár muffin alapanyagaként, más gyümölccsel házasítva, pillanatok alatt isteni sütemény kerekedhet belőle. Piték hálás kiegészítője, lekvárok, dzsemek kedvelt befőzési összetevője.

Rebarbarás jeges tea

Na, azt ugyan nem lehet mondani, hogy tikkasztó a hőség, de már ideje elkezdeni legalább lélekben előhívni a nyarat. A választásom a mostoha rebarbarára esett. Nem csak azért, mert ahogy ...

Rebarbarás eperlekvár 2.

Ez volt életem első lekvárfőzése, és gondoltam, ha már nekiállok, akkor valami kevésbé kommersz változattal próbálkozom. Az eredmény: 4 közepes üveg nagyon finom lekvár, 1 ...

Mogyorós muffin rebarbarával

A fehércsokis-rebarbarás muffinhoz hasonlóan ez is a "szenvedélyes szakács" (The Passionate Cook)  blogjáról származik. Ő azt állítja, hogy a barnára olvasztott vaj egy másik ...

A frissen megvásárolt rebarbarát sose hagyjuk túl sokáig a hűtőben felhasználatlanul, mert könnyen kiszárad. Ha fás részeket találunk rajta, azokat mindenképpen távolítsuk el!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...