Fogyókúrázz rebarbarával!

Tudtad, hogy 10 dkg rebarbara csak 16 kalóriát tartalmaz? Használd te is a pitéhez, a muffinhoz vagy a jeges teához ezt a piros, kalóriaszegény csodát!

Epres rebarbarapite

Nagy nehézségek árán sikerült rebarbarát kapnunk a piacon, nem gondoltam volna, hogy ez ilyen "egzotikus" növénynek számít :). Ez volt egyébként az első alkalom, hogy kipróbáltam. ...

Bárhol megterem, szívós növény

Habár több mint négyezer éve létezik ez a savanykás ízű növény, Európában csak jó háromszáz éve terjedt el. A rebarbara május végi fogyasztása már nem nagyon ajánlott, mert a benne lévő oxálsav miatt erősen hashajtó hatása lehet. Egyébként ásványi anyagokban, rostban és A-, B-, C-vitaminokban igen gazdag.

Rebarbarát a diétába is

A rebarbara kitűnő fogyókúrás alapanyag, önmagában kevés kalóriát tartalmaz. A savanykás íze ellenére, ha kreatívak vagyunk és más, édes gyümölcsökkel – legyen az eper, alma, esetleg körte – kombináljuk, akkor már tettünk is valamit az egészségünkért, és még ízletes is lesz, amit készítettünk.

Rebarbarás-articsókás pite

Az egész azzal kezdődött, hogy erős felindulásból vettem két articsókát, aztán jött az ötlet, hátha összebarátkoznak a rebarbarával. Az articsóka tisztítására itt egy remek kis ...

Töltike

A magyar ember egy furcsa szerzet, mert nagyon hajlamos az idegen dolgokat többre becsülni a sajátjánál. Pizzát eszünk pl. úton-útfélen, amikor a magyar ember évszázadokon keresztül ...

Gyors finn rebarbarás pirog

A receptet egy  finn szakácskönyvben találtam, és nem csak rebarbarával, hanem más gyümölccsel is finom. Az eredeti receptben nincs őrölt mandula, csak liszt. Szerintem jót tesz a ...

Ki gondolná, hogy ez is lehet belőle: limonádé, pite, muffin…

Meleg napokon készíthetünk belőle jeges teát, fekete teába is tehetjük, gyömbérrel és cukorral megbolondítva igazán hűsítő ital. Szirup is varázsolható belőle, de akár muffin alapanyagaként, más gyümölccsel házasítva, pillanatok alatt isteni sütemény kerekedhet belőle. Piték hálás kiegészítője, lekvárok, dzsemek kedvelt befőzési összetevője.

Rebarbarás jeges tea

Na, azt ugyan nem lehet mondani, hogy tikkasztó a hőség, de már ideje elkezdeni legalább lélekben előhívni a nyarat. A választásom a mostoha rebarbarára esett. Nem csak azért, mert ahogy ...

Rebarbarás eperlekvár 2.

Ez volt életem első lekvárfőzése, és gondoltam, ha már nekiállok, akkor valami kevésbé kommersz változattal próbálkozom. Az eredmény: 4 közepes üveg nagyon finom lekvár, 1 ...

Mogyorós muffin rebarbarával

A fehércsokis-rebarbarás muffinhoz hasonlóan ez is a "szenvedélyes szakács" (The Passionate Cook)  blogjáról származik. Ő azt állítja, hogy a barnára olvasztott vaj egy másik ...

A frissen megvásárolt rebarbarát sose hagyjuk túl sokáig a hűtőben felhasználatlanul, mert könnyen kiszárad. Ha fás részeket találunk rajta, azokat mindenképpen távolítsuk el!

Legújabb receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!