A fogyókúrád közepén vagy és félsz az ünnepektől? Ne aggódj, csak fogadd meg tippjeinket!

Végig lehet csinálni úgy a húsvéti ünnepeket, hogy azt követően nem leszünk rosszul, amikor a mérlegre állunk. Tényleg csak egy-két dologra kell odafigyelni!

Közeleg az ünnepi hosszú hétvége, a nagy erőfeszítések árán leadott kilók huss, repülnek vissza, mintha sose hagytak volna el minket. Ha azonban egy kicsit odafigyelsz, elkerülheted, hogy így járj!

Hogyan úszhatjuk meg a pluszkilókat az ünnepek alatt?

Érdemes megnyugodni, egy jól felépített fogyókúrába beilleszthetők az ünnepek. A fogyókúra során is érezhetjük jól magunkat, részei lehetünk a családnak anélkül, hogy folyton visszautasítanánk a kínált ételt vagy mindenkit a fogyókúránkkal járó lemondásokkal traktálnánk.

Tippek, amiket érdemes megfogadni

  • Együnk mértékkel. Igazából ez a legfontosabb, ez kell, hogy legyen a vezérlőelv. Azaz együnk az ünnepi ételekből, akár magunk készítjük, akár vendégségben étkezünk, de ne együnk sokat, álljunk meg a hétköznapi mennyiségeknél.
  • A húsvéti sonkából lehetőleg olyat válasszunk, ahol a zsíros részek jól láthatók és a húsos részről könnyen eltávolíthatók, ilyen pl. a parasztsonka, míg a tarja tipikusan magasabb zsír- és így kalóriatartalmú. Fogyasszuk a húsos részt, a zsírosat hagyjuk a tányéron.
  • Tojásból 1-1-t fogyasszunk, ne együnk reggelire, tízóraira és vacsorára is még 2-3 db-t, bármilyen szép pirosra is van festve. Tojáskrémet készíthetünk tejföl, vaj helyett natúr joghurttal is.

Kalácstölcsér sonkás tojássalátával

Nem igazán az én ízlésem ez a recept, de a pinteresten úgy megtetszett, hogy megcsináltam, csak változtattam ezt-azt az eredeti recepten. Egy biztos - a húsvét összes íze egy tölcsérben. ...

  • Ha van rá lehetőség, készítsük el magunk a kalácsot, használjunk kevés cukrot. Szeljük vékonyan, és csak 1-2 szeletet fogyasszunk belőle. Ha kalács helyett kenyeret eszünk, akkor az lehet teljes kiőrlésű, és azzal is álljunk meg 1-2 szeletnél.
  • Fogyasszunk sok friss zöldséget, nálunk a húsvéti tál szerves részei a friss retek, a tavaszi újhagyma, medvehagyma, paprika.
  • Az ünnepi főétkezésekhez válasszunk zsírszegény húsfajtákat (csirke-, pulykamellet, sertéscombot stb.), köretként friss salátákat vagy főtt, párolt zöldségeket fogyasszunk.
  • Legyünk mértékletesek alkoholügyben, egyrészt magas energiatartalma miatt, másrészt, ha túl sokat iszunk, hajlamosak vagyunk elcsábulni még 1-2 extra falatra.
  • Süteményből sem kell az éves adagot ilyenkor elfogyasztani, ha muszáj, együnk 1-1 szelettel, de ha meg tudjuk állni, akkor ne együnk az ünnep minden napján.
  • Szintén fontos, hogy ne nassoljuk el a gyerekek csokinyusziját, csokitojás-maradékát!

Ezek a cikkek is érdekelhetnek!:

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...