Fogyókúra és a fagyi

Itt a nyár, rendkívül nehéz ellenállni a fagylaltok színének, hűvösségének, frissítő ízének! Ha ügyesek vagyunk és odafigyelünk, fogyókúránk idején sem kell lemondani róluk!

Végre itt a nyár, a testsúlycsökkenéssel is egészen jól haladtunk eddig, de hogyan lehetne elkerülni a visszaesést úgy, hogy a fagylaltról se kelljen lemondanunk?

Erre talán a legjobb megoldás, ha magunk készítjük el fagylaltunkat a hétvégi ebédet záró kényeztető fogásként, biztos vagyok benne, hogy ez ellen családtagjainknak sem lesz kifogásuk.Íme néhány ötlet, hogy hogyan alakítsuk át a hagyományos fagyi recepteket alacsonyabb energiatartalmúakká:

  • Először is válasszunk gyümölcsöt fagylaltunk vagy sorbet-nk alapjául. Az érett málna, szeder, őszi- és sárgabarack, sárgadinnye önmagukban is édesek, a piros- és feketeribiszkét pedig fanyarsága teszi különlegessé.
  • Ha fagylaltunk édesítéséhez cukrot vagy mézet használunk – igyekezzünk minél kevesebbet, ne nyomjuk el a gyümölcsök ízét. A hagyományos édesítő megoldások helyett azonban mesterséges édesítőszerekre, cukorpótlókra is gondolhatunk, amelyek közül például a sztívia és az erythritol energiamentesek.
  • Alacsonyabb energiatartalmú finomságot készítünk akkor is, ha nem teszünk alkoholt az alapmasszába és csokiborítást a fagyira.

Céklás dinnyefagyi

Milyen a cukor nélküli élet? Hát valami ilyesmi, kicsit elsőre érdekes, de meg lehet szokni. A cékla sütésnél édesebb lesz, a jó görögdinnye pedig szinte tele van cukorral, ezért ...

Igazi gyümölcsjégkrém

Az alapötletet egy külföldi képen láttam, de az teljesen más volt. Ez saját összeállítás, és a legjobb benne, hogy bárki kedvére kombinálhatja. Nyáron nagyon jól tud esni, amikor ...

  • A fagylaltot készíthetjük vízzel vagy akár gyümölcsök frissen préselt levével is, ha krémesebb változatokra vágyunk, a tejszínt helyettesítsük részben vagy egészben natúr joghurttal.
  • Tovább ízesíthetjük őket vaníliával, mentával, citromfűvel, különlegességként gyömbérrel, fahéjjal, lime- vagy citromlével, gyümölcsök héjával, sőt akár feketekávéval is.

Ha mégsem jut idő vagy lehetőség az otthoni fagylalt készítésre, akkor válasszuk a gyümölcs-alapú fagyikat a cukrászdai kínálatból, elégedjünk meg alkalmanként 1-2 gombóccal, felejtsük el a csokiöntetet és a színes golyós szóratot. A kalóriák szempontjából ugyan mindegy, de azért ha tehetjük, olyan helyen kényeztessük magunkat, ahol igazi gyümölcsből, valódi alapanyagokból készül a fagyi. Felesleges az édességre jutó kalória-lehetőségeinket rossz minőségű termékekre elfecsérelni.

Ha felhasználjuk a fenti apró trükköket, akkor, ha nem is mindennap, de alkalmanként nekünk sem kell kimaradni a családi fagyizásból.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...