A spirulina egy kék-zöld alga, amelyet gyakran szuperélelmiszerként emlegetnek magas tápanyagtartalma miatt. Gazdag fehérjében, vitaminokban (például B-vitaminokban) és ásványi anyagokban, mint a vas és a magnézium. Jelentős mennyiségű antioxidánst tartalmaz, amelyek segíthetnek a szervezetben lévő szabad gyökök elleni védekezésben.
A spirulinát gyakran használják immunerősítésre, energiafokozásra, valamint a gyulladások csökkentésére.
Por, tabletta vagy kapszula formájában kapható, és különböző turmixokhoz vagy ételekhez is adható. Fogyasztása előtt azonban ajánlott konzultálni orvossal, különösen várandós nőknek vagy autoimmun betegséggel élőknek.
A spirulina fogyasztása rengeteg egészségügyi előnnyel járhat. A Clevelandi Klinika és a Forbes szakértőinek bevonásával készült gyűjtés alapján vesszük most sorra ezeket!
Kattints a képre, és nyílik a galéria!
A csodás alapanyag, mely csökkenti az éhségérzetet, és segíti a fogyást
Viszlát, szénanátha
A kis kék-zöld alga segíthet enyhíteni a szénanátha okozta kellemetlen tüneteket, mint például az orrfolyás és -dugulás, legyen szó akár parlagfű- vagy állatszőr-allergiáról. Különösen azoknak érdemes kipróbálnia ezt a módszert, akik nem szeretnének gyógyszert szedni.
A fogak egészségéért
A spirulinának antimikrobiális hatást is tulajdonítanak, tehát képes elpusztítani a különböző kórokozókat. Egy kísérletben kipróbálták, hogy hozzáadták ezt az alapanyagot a szájvízhez, a tesztalanyok foglepedéke és a fogínygyulladás mértéke pedig jelentősen csökkent.
Még több az egészségről: